Hergebruik je oude meubels

0
1097
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het is heerlijk om te kijken naar allerlei programma’s op televisie die gaan over wonen en interieur.
Je kunt je vergapen aan de meest geweldige inrichtingen. Maar zelf kun je ook veel doen. Je hebt vast wel ergens een meubelstuk staan dat je niet meer gebruikt. En je weet niet of je het meubelstuk nu moet weggooien, weggeven of op moet knappen. Dat laatste is een prima optie want tegenwoordig is dat heel goed zelf te doen.

Behandelen van oude meubels

Als je een oud meubelstuk gaat opknappen dan moet je allereerst weten hoe het meubelstuk is behandeld. Ook moet je weten wat de soort hout is waarvan het meubelstuk is gemaakt. Verwijder alle beslag (plaatsjes, sloten, knoppen) en verwijder zoveel mogelijk oude lak. Maak het hout goed schoon en zet het meubel in de was. Een nachtje laten drogen en nabehandelen zorgen er voor dat je werkelijk prachtig nieuw meubelstuk in huis hebt.

De technieken voor behandeling

Er zijn tegenwoordig tal van technieken en verfsoorten die je kunt gebruiken om je oude meubels te behandelen. Die verschillende technieken zorgen ook weer voor bijzondere effecten. Het leuke hiervan is dat geen enkel meubelstuk op jouw eigen meubelstuk zal lijken. Je hebt altijd een uniek exemplaar. Zelfs beklede meubelstukken kun je goed hergebruiken. Het is meer werk maar als je een beetje handig bent kun je met een stof van je eigen keuze prachtige stoelen maken. Je gasten zullen verbaasd zijn als ze zien wat je met je oude meubelen allemaal kunt doen.