Je huis voorzien van radiatoren is in de essentie enkel om de kamer te vullen met warmte. Toch zitten er zeer stijlvolle radiatoren tussen die ook een huiselijk aspect geven. Maar er is zoveel keuze, soms zie je door de bomen het bos niet meer. Radiatoren kopen kan een hele opgave zijn. Welke moet je kopen?

Type radiator

Er zijn mega veel verschillende type radiatoren. Het eerste waar je onderscheid in moet maken is welk type je wilt. Een handdoekradiator is erg handig voor in de badkamer, maar volstaat minder in de woonkamer. Een verticale radiator is erg mooi en stijlvol, maar daarvoor moet je wel een raamloos stuk muur hebben waar deze gemonteerd kan worden. Bedenk van te voren waar de radiator komt voordat je een radiator kopen gaat.

Afmetingen en vermogen

Deze tip staat in het verlengde van het type radiator. Afmetingen en vermogen zijn erg belangrijk om te weten alvorens je een radiator gaat kopen. Een te hoge radiator kopen zodat deze niet meer onder de vensterbank geplaats kan worden is natuurlijk ook erg zonde. Daarnaast is het vermogen ook van belang. Het vermogen moet aangepast worden aan de ruimte. Waarom een radiator kopen met veel vermogen, wanneer deze geplaatst zal worden in een kleine ruimte. Dan kan je beter een radiator kopen met minder vermogen, dit scheelt een hoop geld en is ook nog een beter voor het milieu.

Hulpmaterialen

Om de radiatoren aan te sluiten zijn vele verschillende materialen nodig. Het kan zijn dat je veel hulpmaterialen moeten kopen om alles op elkaar aan te sluiten. Kijk alvorens je de radiator gaat kopen dus goed naar het type aansluiting. Dit kan een hoop geld en frustraties schelen.

Customizen

Radiatoren kunnen ook worden gecustomized. Hierbij kan gedacht worden aan het schilderen van de radiator met radiatorlak. Hiermee kan je van het klassiek wit af, door het bijvoorbeeld zwart te schilderen. Bedenk wel goed welke kleur je de radiator wilt geven, want de verf is qua kosten wel aan de hoge kant.