Veilig wonen

Hekwerk voor beveiliging of voor de sier?

Geschreven door admin

Bijna elk huis beschikt over een hekwerk. Er zijn hierin verschillende soorten en maten. Functionele hekwerken en sierhekwerken, maar wat is het verschil? Is het mogelijk om een juiste afweging hierin te maken. Dit is een lastige keuze twijfel je hier over, dan is het aan te raden om je te laten adviseren door een hierin gespecialiseerd bedrijf zoals: Govers Sierhekwerken. Dit soort bedrijven hebben veel ervaring van particulier tot aan professionele sierhekwerken. Hieronder alvast wat voor informatie over de verschillende mogelijkheden.

Sier

Een hekwerk die om je huis komt te staan moet er mooi uit zien. Dit sierhekwerk laten aansluiten bij de stijl van je huis en tuin. Beschik je over een modern huis, dan past een modern design sierhekwerk hierbij. Beschik je over een oud authentiek huis, past een oud hout sierhekwerk hier mooi bij. Dit zijn natuurlijk globale tips. Een gespecialiseerd bedrijf kan je beter adviseren en een aantal mogelijkheden voorleggen. Kijk eens op internet naar huidig werk van het bedrijf dit levert in vele gevallen veel inspiratie op.

Beveiliging

De oorsprong van een hekwerk ligt niet bij het uiterlijk. De beveiliging is de belangrijkste functie van een hekwerk. Je wilt niet dat mensen ongevraagd op je terrein komen. Daarnaast is het onmogelijk maken tot betreden van je terrein ook mogelijk. Dit met hoge hekwerken waar vaak prikkelmateriaal boven op bevestigd is. Voornamelijk bij professioneel gebruik van hekwerken is de beveiliging der goed vanaf te zien. Voor particulieren zijn er praktische oplossingen, waardoor het sierhekwerk toch een degelijke beveiliging is maar vooral mooi is.

Poorten

In hekwerken zitten bijna altijd poorten verwerkt. Dit is qua beveiliging een zwakke plek. Een poort is gemakkelijker te forceren dan de rest van het hekwerk. Daarom zijn deze beveiligd met sloten. Voor particulieren zijn er mooie oplossingen voor de poorten in sierhekwerken. Dit kan automatisch bediend worden zodat je met de auto snel en veilig door de poort kunt rijden. Bij rijtjes huizen is dit vaak niet mogelijk en zit er alleen een poort in om bij de voordeur te komen. Kijk online naar de beschikbare poorten en laat u adviseren wat de juiste oplossing is voor je huis.