Verlichting

Hanglampen: keuze te over

Geschreven door admin

 

Een leuke hanglamp kan de sfeer van een kamer helemaal maken of net breken. Ze kunnen het pronkstuk vormen in uw huis of louter dienen als sober stijlelement met als hoofdtaak verlichting. Je hebt ze in alle maten en kleuren: van hanglampen die enkel boven tafel dienen te hangen tot volwaardige kroonluchters in de trappenhal. Dringend tijd dus om even stil te staan bij de vele opties die hanglampen je bieden.

Moderne eye-catcher

Vandaag de dag is het een echte trend om één groot, uniek element in je woning te plaatsen. Vaker wel dan niet valt de keuze om als eye-catchers te dienen op de hanglamp. Dat hoeft niet te verbazen: de hanglamp hangt immers vaak maar net iets boven ooghoogte en is dan ook geregeld het eerste wat je ziet bij het binnentreden van een ruimte. Tegenwoordig kiest men voor deze soort hanglamp meestal voor een echte design stijl. Rechte lijnen, een strakke moderne uitstraling en een aparte lichtinval. Bijkomend voordeel: ze gaan echt eeuwenlang mee.

Klassieke tijdloosheid

Natuurlijk heb je naast modern ook nog de klassieke stijl. Denk hierbij aan bronskleurig staal of koper. Die warme kleuren geven het geheel al snel een gemoedelijkere uitstraling. Daarnaast wordt er ook veelvuldig gebruik gemaakt van versieringen en kronkelingen. Één ding is zeker: de klassieke hanglamp zal nooit uit de mode geraken.

Industriële hanglampen

Naast deze echte eye-catchers kan je natuurlijk ook gewoon voor een industriële stijl gaan. Zware kappen over de lampen garanderen samen met de strakke lijnen dat deze hanglampen uiterst geschikt zijn voor boven tafel te hangen. Niet enkel de tafel trouwens: je kan er elke plek naar keuze mee in de spotlight zetten. De mogelijkheden hierbij zijn eindeloos: een industriële stijl kan evengoed er heerlijk oud uitzien. Dat bereik je dan door wat te spelen met het kleurenpalet. Dit geeft de kamer dan weer een intieme indruk.

 

Op welke stijl je keuze ook valt: een hanglamp is altijd wel een goed idee.

Marington.nl heeft een prachtige collectie met meer dan 350 lampen, zit er ook iets voor jou tussen?