Om een nieuwe geschikte woning te zoeken, kan je gebruik maken van de grotere en reguliere sites waar het aanbod van woningen overzichtelijk wordt weergegeven. Deze sites krijgen via makelaars de nieuwe woningen door en geven hen hiervoor een grote zichtbaarheid. Naast de website is het ook mogelijk om deze tussenpersonen, want dat zijn het eigenlijk, per app op je telefoon te installeren. 

In je profiel kan je een zoekprofiel instellen en hier melding van laten maken als er iets voorbijkomt dat aan je wensen voldoet. Echter kan je je ook bedenken dat dit aanbod door een exorbitant hoog aantal wordt bekeken. De vraag is groot als het om huizen in de Randstad gaat en het aanbod is relatief schaars te noemen. Allicht zijn de reguliere sites dan niet de meest lucratieve middelen om online aan een woning te komen.

Lokaal in plaats van massaal

Bij de massaal bezochte sites kan je makkelijk naast het net vissen, omdat makelaars veelal de informatie eerder tot zich krijgen en zo het beeld van het aanbod niet helemaal transparant is. Zo kunnen huizen aangemerkt worden als ‘nieuw’ geplaatst terwijl ze intern al bekend zijn en allicht al een potentiële koper hebben gevonden. Of het huis staat nog op de site weergegeven, maar is reeds verkocht. Op die manier maak je eigenlijk niet een geheel eerlijke kans. Dit zou je om kunnen buigen door wel een aankoopmakelaar in de arm te nemen, zodat je ook eerder op de hoogte gesteld zal worden van het aanbod. Of je zou je meer kunnen richten op lokale websites zoals nieuwwonenpurmerend.nl, omdat je zo geen massale groep treft en de kans groter is dat je een realistisch beeld krijgt voorgespiegeld.

Plaatselijke betrokkenheid

Op de site van deze lokale aanbieder vind je een groot en divers aanbod als het gaat om nieuwbouwprojecten in Purmerend en Waterland en krijg je door de lokale benadering meer mogelijkheden als het gaat om je woonwensen daadwerkelijk realiteit te maken.
Je kunt er niet alleen het huidige aanbod bekijken van de nieuwbouwprojecten, maar ook je woonwensen invullen en op de hoogte blijven van toekomstige projecten die aan jouw wensenlijst zouden kunnen voldoen. Zo wordt er met je meegedacht en meegekeken om jou je nieuwe thuis te kunnen bieden. Niet alleen als het gaat om projecten die in de verkoop zijn, maar ook die in de toekomst in de verkoop zullen gaan, zo krijg je de mogelijkheid projecten vanuit de kinderschoenen te zien gaan groeien.