Haal het optimale uit je kleine kantoortje

0
15
Design en lifestyle

Niet ieder kantoor beschikt over een grote ruimte en sommige bedrijven moeten het doen met een kleine kantoorruimte. Dit wil niet zeggen dat het minder is, zeker niet. Van een klein kantoor kun je namelijk gemakkelijk een sfeervolle plek maken en laat dat net iets zijn wat goed kan meespelen bij de gehele sfeer op kantoor.

 

De juiste verhouding

Kantoormeubilair is natuurlijk een must op kantoor, maar het is wel belangrijk om te zorgen voor de juiste afwisseling. Vooral als je moet werken met een kleiner kantoor en dus niet al te veel plek hebt, is het slim om niet alle ruimte vol te stouwen met meubilair en accessoires. Dit zorgt er automatisch voor dat je kantoor vol oogt en lijkt het gelijk minder ruimtelijk dan dat het eigenlijk is. Het kan er tegelijkertijd voor zorgen dat het erg chaotisch oogt, wat gelijk een bepaalde invloed kan hebben op het werk van de medewerkers. Bepaalde basiselementen kunnen hierbij helpen en ook kan het helpen om te kiezen voor een simpele, rustige kleur en rustige materialen. Kies bijvoorbeeld voor de kleur wit. Wit geeft een frisse uitstraling en doordat het een rustige basiskleur is, oogt je kantoorruimte ook automatisch groter. Met accessoires kun je de rest van het kantoor toch wat meer kleur geven en zit je niet in een volledig witte ruimte. Maar onthoud, houdt het rustig en ga niet over de top met de accessoires. 

 

Inspiratie

Er zijn voor meubilair natuurlijk zoveel verschillende kanten die je op kunt gaan en ook qua indeling van het kantoor kun je allerlei verschillende dingen uitproberen. Doe voor kantoorinrichting inspiratie op en vind de juiste stijl en sfeer die bij jou en je kantoor past. Je kunt gemakkelijk weten wat je mooi vindt, maar je wilt er natuurlijk ook rekening mee houden dat het allemaal op zijn plek past. Ga dus niet all out en houdt het een beetje in toon. Je kunt simpel beginnen en er altijd later nog voor kiezen om het steeds wat meer aan te vullen met meubels en andere spullen. 

 

Zorg voor genoeg daglicht

Nog een extra tip om ruimte te creëren: daglicht. Daglicht zorgt voor meer ruimte en ook heeft daglicht invloed op de productiviteit. Door te weinig daglicht word je als mens namelijk snel moe en verlies je je concentratie. Als er op het kantoor dus genoeg daglicht is, creëer je automatisch meer ruimte en zorg je ook voor een fijnere omgeving voor je werknemers.