Keuken Trends

Haal de sfeer in je keuken

Geschreven door admin

De keuken. Het centrum van de woonervaring voor veel mensen. Koken wordt steeds populairder, wat onder anderen te zien is aan het groeiende aanbod van televisieprogramma’s over koken: Er is nu zelfs een kookzender op de Nederlandse TV. Het is een kwestie van vraag en aanbod, dus de vraag naar informatie over het leven in en om de keuken groeit gestaag. Dit zien we ook terug in keukens zelf – omdat deze ruimte steeds belangrijker wordt, steekt men ook meer energie in de vormgeving en sfeer in dit interieur.

Er zijn veel soorten stijlen die je kan toepassen voor keukeninterieurs. Er zijn landelijke keukens, maar ook moderne keukens. Een trend die nu populair is, is de meer industriële vormgeving, al dan niet gecombineerd met ruige natuurelementen.

 

Landelijke en moderne keukens

Landelijke en moderne interieurstijlen voor keukens zijn twee stijlen die al weer een tijdje meegaan, en eigenlijk tijdloos zijn. Wanneer je kiest voor één van deze stijlen kun je nog wel even vooruit met je keuken.

De landelijke keuken wordt vaak toegepast in woonboerderijen. Door de klassieke details in dit soort woningen past een authentieke, warme keuken als geen ander. Men gebruikt vaak keukenkastjes met een reliëf, met een bijpassend aanrecht van natuursteen, zoals een granieten keukenblad. Deze bladen maken de keuken af tot één geheel met de rest van het interieur èn exterieur.

Moderne keukens zijn weer populair in nieuwbouw woningen vanwege logische redenen: Nieuwbouw heeft op zichzelf natuurlijk geen ouderwetse elementen en dan zoek je een keuken die hierbij past. Echter, er kan ook voor contrasten worden gegaan, waardoor je juist strakke elementen combineert met oude woningen en traditionele elementen met nieuwbouw.

 

De industriële trend

De industriële vormgeving is sinds enkele jaren een trend. Bij deze vormgeving past een strakke keuken, maar wel op een geheel andere manier dan bij de moderne vormgeving. Industriële keukens hebben vaak elementen waarbij het gebruikte materiaal zichtbaar blijft zoals metaal, beton en hout. Om warmte toe te voegen in industriële stijlen kun je kiezen om ruwe natuurelementen als details toe te passen. Als aanrechtblad past een keramiek werkblad perfect bij de robuuste industrie-look: Het is een stoer en massief materiaal, en praktisch kan het ook nog eens tegen vloeistoffen die erop worden geknoeid en tegen extreme hitte.