Tuin

Gun jezelf rust op een zonnig terras

Een terras is gedurende de zomermaanden heerlijk om op te relaxen, of het nu een dakterras is of een terras in je tuin. Hierbij zijn er een aantal zaken waarop je moet letten bij het inrichten van jouw ideale terras. Natuurlijk heeft dit ook met smaak te maken als het gaat om wat mooi is, maar er zijn ook een aantal algemene tips waarmee jouw terras gegarandeerd een groot succes wordt!

Welke (lounge)meubels moet ik kiezen?

Het inrichten van een terras begint natuurlijk met het kiezen van de juiste meubels. Hierin kan je heel veilig en standaard gaan voor een eettafel met stoelen. Óf je kan een wat speelsere zitplek realiseren door middel van banken. Daarnaast kan je ook een loungehoek maken op je terras, waar je lekker tijdens de zomerdagen kan genieten van een drankje en gezelligheid. Dit kan je inrichten met loungemeubelen, zoals een bank en stoelen, maar hier kan je ook weer kiezen voor een speelser karakter door middel van zitzakken voor buiten. De meeste van de bovengenoemde meubels kan je gewoon kopen in een woonwinkel of in een tuincentrum. Maar een zitzak kopen kan je het beste doen bij (web)winkels die hier een ruim assortiment in hebben, zodat er altijd de zitzak naar jouw smaak bij zit.

Hoe zorg ik voor de juiste hoeveelheid zon?

Vaak is de zon aan het begin van de dag heerlijk, maar door de dag heen wordt dit toch te heftig. Bovendien is het erg ongezond om gedurende lange tijd in de zon te zitten. Hiervoor kan je verschillende oplossingen vinden, zoals een luifel, parasol of schaduwdoek. Hierin heb je ook nog een ruime keuze in stijl, kleur en afmetingen, zodat deze zonwering op een mooie manier bij de rest van je terras past.