De Ultimaker S5 luidt een nieuwe periode in de wereld van 3D printing in. Lange tijd waren de innovaties er vooral op gericht om te zorgen dat de printer die ooit voor industrieën van belang was ook op kleinere schaal toepasbaar te maken. Met deze printer is het echter zo is het juist zo dat vanuit de kleine gedachte aan schaalvergroting kan worden gedacht. Daardoor kan je groter denken en meer doen met dank aan deze printer. Het is aantrekkelijk om eens te bekijken hoe dit er dan precies uitziet als je ermee werkt.

De voordelen van het bouwoppervlak
De Ultimaker S5 is weliswaar lekker compact en daardoor goed te gebruiken in allerlei soorten ruimtes. Dat neemt echter niet weg dat je er juist wel grotere ontwerpen mee kan maken dan met veel van de andere compacte printers. Dat komt bijvoorbeeld doordat het bouwvolume op een slimme manier net wat groter is gemaakt. Daardoor kan je als ondernemer, ontwerper of andere gebruiker dus ook net wat groter denken. Dit biedt natuurlijk ook allerlei voordelen. Alleen al om die reden is de printer dus aantrekkelijk om in te investeren. Al kan je het ook anders bekijken.

Meer doen in minder tijd
Het is ook goed om te weten dat je met de Ultimaker S5 meer kan doen in minder tijd. Ook dit is een voordeel van het grotere bouwvolume. Dit geeft je ook de ruimte om meerdere kleine ontwerpen gelijktijdig te ontwikkelen. Mits dit binnen het volume past natuurlijk. Dit is echter wel een groot voordeel omdat je daarmee veel sneller kan werken en dus ook veel meer gedaan kan krijgen in korte tijd. Dit zijn de zaken die het verschil kunnen maken als het gaat om het zorgen voor succes als ondernemer. De printer draagt hieraan bij.

Vele andere voordelen
Natuurlijk blijft het niet bij de omvang van het bouwvolume als het gaat over de voordelen van de Ultimaker S5. Er zijn ook allerlei andere zaken die je kan koppelen aan het gebruik van dit model. 3D printen wordt een stuk gemakkelijker. Op die manier kan je dus veel meer grip op het proces van ontwerpen of produceren houden. Dat geeft jou dus ook meer zekerheid. Ook maakt het je een stuk flexibeler als het gaat om het aanpassen aan de wensen en eisen van je beoogde doelgroep. Dit zijn voordelen die zwaar wegen in deze moderne tijden.

Bezoek de website van 3d ninja voor meer informatie!