Een grote spiegel in huis? tips ideeën en advies

0
4024
Design en lifestyle

Een grote spiegel is de trend van dit moment, waar vroeger een spiegel praktisch was, is een spiegel nu een interieur stuk of wanddecoratie die zowel praktisch, decoratief en functioneel is.

In dit bericht geven we advies  over het effect en de voordelen van een grote spiegel, tips hoe u het beste de spiegel kunt ophangen en inspiratie waar een grote spiegel mooi tot zijn recht komt in ieder vertrek van uw huis, van de hal, woonkamer, eethoek, slaapkamer tot in de badkamer.

Een grote spiegel in de hal

Een spiegel in de hal, gang of entree is een echte klassieker, maakt de hal licht, ruimtelijk en sfeervol.
Spelen met een spiegel in de hal is de makkelijkste en meest effectieve manier om een donkere of kleine hal optisch te vergroten en lichter te maken.
Hoe groter de spiegel, hoe groter het effect.

Tip: Een spiegel weerkaatst licht. Plaats de spiegel op de plaats waar het meeste daglicht binnenkomt voor een optimaal effect om de ruimte lichter te maken. Heeft u weinig daglicht, zet dan een grote staande schemerlamp voor de spiegel of een mooie hanglamp zodat de spiegel het licht van de lamp kan weerkaatsen.

Bijvoorbeeld onderstaande barok spiegel Rachelle 
Deze spiegel geeft optisch meer ruimte door deze te hangen op een blinde muur.
Heel decoratief is om een buste voor een spiegel te plaatsen, dit versterkt het effect van de spiegel.
Leuk is om een thema te nemen, in dit geval een marine jas en een spiegel lijst met een ornament van gevlochten scheepstouw. Stoer, decoratief en sfeervol.

Een grote spiegel in de woonkamer

Ook in de woonkamer wordt vaak gekozen voor een grote spiegel.
Een grote spiegel kunt u horizontaal ophangen boven een dressoir of bank of u kunt ervoor kiezen om de spiegel niet op te hangen maar om tegen de muur te plaatsen voor een nonchalant effect en een informele sfeer.

Tip: Als u de spiegel staand tegen de muur op de grond zet, veranker de spiegel dan wel aan de muur voor de veiligheid. Dit doet u door een staalkabel aan de spiegel te bevestigen aan een haak in de muur.

Grote spiegel in een woonkamer met een laag plafond.

Wilt u de kamer hoger laten lijken? Hang of zet een grote spiegel vertikaal in de kamer en plaats er een hoge schemerlamp voor of een hoge plant.

Grote spiegel in een smalle woonkamer

Als u de woonkamer breder wilt laten lijken hang dan een grote spiegel horizontaal aan de muur.

Ophangadvies voor grote spiegels

Als u een grote spiegel wilt ophangen moet het gewicht goed verdeeld worden. Hang een grote en zware spiegel altijd aan twee haken nooit aan een touw met 1 haak in het midden.
Lees meer over het ophangen van een grote spiegel bij: ophangadvies grote spiegel:

 

 

Een grote spiegel in de eetkamer of bij de eethoek

Creëer licht, ruimte en sfeer bij uw eettafel, door een grote spiegel toe te voegen aan uw eettafel  geeft u uw eetkamer of eethoek een andere wending,
Als u kiest voor een spiegel met een mooie moderne of barokke spiegel lijst dan brengt dat sfeer met zich mee maar het kost u geen ruimte, daarom is een spiegel een ideaal interieur stuk.

Als u kiest voor een oversized spiegel achter de eethoek dan lijkt de eettafel optisch 2x zo groot.

Welke spiegel geeft de meeste sfeer bij de eettafel?

Een grote oversized spiegel vanaf de grond achter de eettafel, ook wel wandspiegel genoemd geeft het grootste effect voor licht, ruimte en sfeer. Voor dit formaat spiegel is het mooi als de spiegel oversized dus breder is dan de eettafel zelf.

Als u een grote spiegel boven de eettafel hangt kies dan voor een spiegel die even breed of smaller is dan de eettafel.

 

 

Een grote spiegel in de badkamer

Een spiegel in de badkamer is een onmisbare accessoire, meestal wordt er gekozen om twee kleinere spiegels naast elkaar boven een wastafel te hangen maar steeds vaker wordt er in de badkamer één grote spiegel opgehangen of wordt er naast de twee kleine spiegels een extra passpiegel opgehangen aan de muur of een grote wandspiegel achter het bad geplaatst.
Wat uw keuze ook is, meerdere spiegels staan prachtig in de badkamer.
Tip: Door te kiezen voor één grote spiegel in de badkamer vergroot u optisch de ruimte en creëert u meer licht. Herhaling van kracht is de boodschap dus u kunt in de badkamer spelen met spiegels, kleinere spiegels  gecombineerd met een grote spiegel of twee grote spiegels, mogelijkheden genoeg.


 

Een grote spiegel in de slaapkamer

Ook in de slaapkamer zien we steeds vaker een grote spiegel, dit is heel praktisch omdat de slaapkamer meestal verbonden is met de kledingkast of kleedkamer dus kunt u de spiegel als passpiegel gebruiken terwijl het ook een prachtige woonaccessoires is voor de slaapkamer.

Het mooiste is wel om voor een grote spiegel te gaan met een mooie moderne of juist een barokke spiegellijst die de slaapkamer aankleedt. Bijvoorbeeld moderne spiegel Speranza
Deze spiegel versterkt het stoere effect van de ruwe stenen muur en is een prachtige wanddecoratie.

Een kleine slaapkamer doet groter aan met een grote spiegel en een donkere slaapkamer krijgt meer licht met een grote spiegel.

Wilt u een grote spiegel kopen of meer informatie en inspiratie?
Ga dan naar https://www.barokspiegel.com/
Hier vindt u veel foto’s, informatie en het grootste assortiment spiegels in alle soorten en stylen.
Ook kunt u de spiegels in dit bericht online bestellen.