Goedkoper online shoppen met kortingscodes

0
519
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Online shoppen wordt steeds populairder. Je kan er dan ook vrijwel alles vinden, van bouwmaterialen tot kleding en van vliegtickets tot meubelen. Een uitstekende reden om online te shoppen is dat je ermee bespaart. Hoe dan, vraag je je wellicht af? Met kortingscodes!

Wat is een kortingscode?

Een kortingscode, ook wel eens actiecode of promotiecode genoemd, kan je eigenlijk zien als de online variant van de kortingsbon. Je hebt ongetwijfeld wel eens bonnen uit een magazine of flyer geknipt, zodat je korting kreeg in de winkel. Wel, een online kortingscode werkt nog veel gemakkelijker. Je hoeft de code slechts in te vullen in je online winkelmandje bij je webshop, et voilá, je korting wordt verrekend!

Kortingscodes zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er codes die je een korting in procenten of euro’s geven, maar ook gratis producten zijn geregeld het resultaat van een kortingscode. Hoe dan ook, het is altijd mooi meegenomen!

Waarom online shoppen?

Kortingscodes zijn alleen in online winkels te gebruiken. Niet iedereen is echter fan van online winkelen, toch zitten er veel voordelen aan. Een aantal voorbeelden:

  • Je kan lekker thuis blijven en hoeft de deur niet uit.
  • Je betaalt geen parkeer- of brandstofkosten, wat je iedere keer dat je online gaat shoppen een behoorlijk aantal euro’s bespaart!
  • Het is wetenschappelijk bewezen dat online shoppen leidt tot minder impulsaankopen.
  • In een webshop heb je geen last van opdringerige verkopers die je allerlei producten proberen aan te smeren die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt.
  • Webwinkels zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week geopend, je bent dus niet gebonden aan vaste openingstijden.
  • Later spijt van je aankoop? Je artikelen retourneren is in de winkel niet altijd gemakkelijk. Zo krijg je bijvoorbeeld niet altijd je geld terug of alleen een cadeaubon. Bij je online aankopen heb je áltijd de mogelijkheid om je gekochte producten tot minimaal 14 dagen na aankoop te retourneren. Je krijgt dus altijd je geld terug.

Waar vind ik kortingscodes?

Kortingscode gezocht? Niet alle webwinkels hebben standaard werkende kortingscodes beschikbaar. Het is dus geen garantie dat je er eentje gaat vinden. Belgische kortingscodes die momenteel werken, bijvoorbeeld voor Zalando, Home24 of Collishop, vind je via een Belgische bespaarsite. Shoppen vanuit Nederland met korting? Dan gebruik je het best ook kortingscodes voor Nederland, zodat je zeker weet dat ze werken.

Veel plezier met shoppen!