Het laten leggen van een vloer, een heel belangrijk iets natuurlijk, het is de basis van je inrichting van je huis, bedrijfspand, appartement, wat dan ook. Vandaag gaan we de Gyvlon vloer bespreken, wat is een Gyvlon vloer, waarom zou je hiervoor kiezen en wat zijn nou ongeveer de kosten om zo een vloer te laten leggen.

Wat is Gyvlon en waarom Gyvlon?

Gyvlon is een vloeibare anydriet dekvloer, Gyvlon is steeds populairder geworden, maar hoe komt dat nou eigenlijk? Nou dat komt vooral vanwege het gemak van het gieten en de bijkomende voordelen van vloerverwarming. Gyvlon is namelijk uitermate geschikt voor vloerverwarming, iets dat steeds populairder wordt onder de mensen. Verwarmingsbuizen kunnen volledig worden ingekapseld zodat er in de vloer geen vervelende luchtbellen ontstaan. Dit heeft een betere warmteoverdracht tussen verwarmingsbuizen en vloer tot gevolg. Dit gaat gepaard met hoge thermische geleidbaarheid en de minimale dikte van de vloer die de geschiktheid voor vloerverwarming optimaliseren, dit zorgt namelijk voor minder temperatuurschommelingen van de verwarming zodat de vloerverwarming op een lekkere, optimale, constante temperatuur blijft. Ook kun je energie besparen door gebruik te maken van Gyvlon en vloerverwarming, met gas- of stookolie ongeveer 10%, en met een lucht- of warmtepomp kun je 30% tot wel 40% energie besparen!

 

Een ander voordeel dat net al kort genoemd is is de ongelooflijk snelle installatie van de vloer, vanwege de sterk vloeibare vorm van een Gyvlon vloer kan deze ongeveer 10 keer zo snel worden gegoten dan een vloer op basis van materialen zoals cement of zand. De tussenkomst van arbeiders is hierdoor sterk afgenomen, bij sommige bedrijven is het zo dat u betaald per arbeider, voor sommigen dus een voordeel in kosten. Per dag kan er ongeveer zo’n 1500 tot 2000 vierkante meter vloer gegoten worden. Ook hard het materiaal daarnaast erg snel dat ervoor zorgt dat de vloer sowieso na 40 uur al sterk genoeg uit gehard is om te betreden. De grote vloeibaarheid verkleind daarnaast ook de kans op schade bij leidingen en dergelijken, en heeft als bijkomend voordeel dat vrijwel iedere toplaag op de vloer kan worden aangebracht. Ook draagt u een steentje bij aan een beter milieu door voor Gyvlon te kiezen, Gyvlon bestaat namelijk voor 98% uit gerecycled materiaal, dat moet u een goed gevoel geven als u door uw ruimte loopt! Eiwitten zijn een goede bron voor bacteriën om zich in te nestelen en voort te planten, een Gyvlon vloer is 100% vrij van eiwitten, wat betekend dat er geen bacteriën in uw vloer kunnen komen.

 

Tarieven

De bijkomende tarieven zijn per bedrijf erg verschillend, ook hangt het er vanaf hoeveel vierkante meter vloer je gegoten wilt hebben, het is natuurlijk logisch dat een grotere oppervlakte een stuk duurder is. De prijs van een Gyvlon vloer kan dus variëren maar komt in de meeste gevallen neer op een tarief van €80-€140 per vierkante meter. Een aardige investering dus, maar het is de verzekeren dar de prijs absoluut niet onder doet voor de kwaliteit die je er jarenlang voor zult terugkrijgen!

 

Bron: Superrenovatie