Goede bescherming tegen de zon

0
885
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De zon is heerlijk, maar niet altijd wenselijk in huis. Een goed zonnescherm kan daarbij de oplossing zijn. Ze zijn er in verschillende maten, vormen en uitvoeringen, ieder met een eigen budget.

De uitvalschermen zijn een goede en voordelige keus. Ze bestaan uit twee vaste armen die naar beneden zakken middels een katrol aan de zijkant. Het doek is in verschillende effen kleuren en in streepdessin te koop. Uitvalschermen kunnen tot ca. 4 meter breed gemaakt worden.

Een knikarmscherm is gemaakt om een soort overdekt terras te vormen. De twee armen schuiven vanaf de gevel recht vooruit waardoor het doek zowel het raam als het terras tegen de zon beschermd. Dergelijke schermen kunnen tot een maximale breedte van 10 meter gemaakt worden en een uitschuif breedte van 4 meter.

Screenschermen zijn relatief nieuw. Het is een moderne zonwering die strak langs het raam naar beneden loopt waardoor er vrijwel geen ruimte ingenomen wordt zoals bij de traditionele zonneschermen. Ze zijn gemaakt van speciaal zonwerend doek wat niet verduisterend werkt.

Een prachtige manier om de zon buiten te sluiten zijn shutters. Je kan ze vergelijken met groot uitgevoerde luxaflex, uitgevoerd in hout of aluminium. Deze shutters kunnen zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van het raam gemonteerd worden.

Als laatste zijn er de markiezen – zonneschermen die uit een frame bestaan waarover doek is gespannen. Uitgevouwen vormt het een bollende vorm rondom het raam, waarbij ook de zijkanten dicht zijn. Deze zonwering past goed bij oude, traditionele huizen.