Goed internet voor een scherpe prijs

0
925
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Internet in huis is bijna onmisbaar geworden. Via je laptop, smartphone of zelfs via de televisie kun je alles opzoeken op internet. Het is dus belangrijk dat je een goede verbinding hebt, maar dit hoeft niet duur te zijn!

Wat voor internetgebruiker ben jij?

Gebruik je internet alleen om af en toe iets op te zoeken, dan heb je genoeg aan een gemiddelde verbindingssnelheid van 20-40 Mbps. Maak je juist heel veel gebruik van internet om dingen te downloaden, dan kun je beter kiezen voor een snelle verbinding van 50 Mbps en hoger. Voor een hogere snelheid betaal je een hogere prijs, kies dus alleen voor een uitgebreid internetcontract als je hoge eisen stelt aan de snelheid.

Overal bereik

Als je een contract afsluit voor internet wil je er zeker van zijn dat je hier overal in en om je huis gebruik van kunt maken. ‘s Ochtends in de woonkamer, overdag in de werkkamer maar ook in de tuin of op het balkon. Bedenk goed waar je het internetmodem neerzet, het signaal is niet altijd sterk genoeg om overal in huis voor goed internet te zorgen. Als je huis meerdere verdiepingen heeft kun je het modem beter niet beneden zetten maar op de eerste verdieping. Heb je nog steeds niet overal goed bereik dan kun je een versterker kopen, deze zorgt ervoor dat het signaal door je hele huis wordt verspreid.

Beste internet voor jouw buurt

Niet alle providers bieden in iedere buurt internet aan. Op een aantal plekken in Nederland is bijvoorbeeld glasvezel internet aangelegd door een provider. Woon je in deze buurt dan is het vaak voordelig om internet van deze provider af te nemen. Dit verschilt dus per buurt, met een postcodecheck ontdek je welke internetaanbieders bij jou in de buurt beschikbaar zijn.

Houdt rekening met wachttijd

Wil je een nieuw internetcontract afsluiten, begin dan op tijd met oriënteren. De levertijd van een nieuw modem en een werkende verbinding duurt bij de meeste providers namelijk tussen de 3 en 6 weken. Als je op tijd een nieuw contract afsluit ben je ervan verzekerd dat je altijd een goed werkende internetverbinding hebt.

Vergelijk de voordeligste contracten

Een vergelijking maken is een snelle en makkelijke manier om te ontdekken welke internetprovider het beste en voordeligste contract aanbiedt op jouw woonadres. Vul je postcode in en vergelijk internet pakketten, filter eventueel op de gewenste snelheid en soort aansluiting zodat de beste resultaten in een overzicht komen te staan.