Gietvloer terras

0
466
Design en lifestyle

De meeste mensen laten een gietvloer in huis aanbrengen. De woonkamer, slaapkamers, badkamer en het toilet zijn favoriete ruimtes. Heeft u echter weleens gehoord van een gietvloer terras? Ook dat behoort tot de mogelijkheden! Met een gietvloer als terras creëert u een stijlvol terras met een lange levensduur.

Vlakke ondergrond

Er zijn wel een aantal aandachtspunten waar rekening mee gehouden dient te worden als u voor een gietvloer terras kiest. Zo is het belangrijk dat de ondergrond vlak en stabiel is en dat het vochtgehalte op een goed niveau ligt. Een specialist kan bekijken of deze zaken bij u in orde zijn. Als dit niet het geval is kan er besloten worden om een extra ondervloer te plaatsen, één die vochtwerend is. Na het plaatsen van deze extra vloer kan de gietvloer aangebracht worden.

Leggen in een droge periode

Het leggen van een gietvloer kan het beste plaatsvinden in een droge periode. Tijdens en vlak na het leggen mag de gietvloer niet in aanraking komen met vloeistoffen of water. Als het gaat regenen kan de gietvloer beschadigen. Sowieso zal de gietvloer op uw terras anders afgewerkt moeten worden in vergelijking tot een gietvloer die binnen worden aangelegd. Buiten krijgt de vloer te maken met grote temperatuurverschillen en weersomstandigheden. Gelukkig zijn er verschillende methoden om de vloer dusdanig te leggen dat deze bestand is tegen hoge temperaturen, regen, sneeuw en hagel. Een expert zoals Gietvloer Amsterdam zal dit gelijk goed voor u doen.