Keuken

Gezellig thuis koken met een foodbox.

Samen koken is een leuke en gezellige bezigheid. Van het bedenken van een gerecht tot het bereiden ervan. Wanneer je samen kookt deel je een hoop plezier om daarna ook nog samen met anderen van je creatie te mogen genieten tijdens het eten.

Hoewel er verschillende kookworkshops zijn waar je gezellig met anderen leert koken en allerhande kooktechnieken aangeleerd krijgt. Is toch het thuis koken het gezelligst. Dit mede omdat je in je eigen vertrouwde omgeving bent. Je hebt je eigen spullen en kookt in je eigen keuken.

Echter een kookworkshop naar huis halen is wat lastiger maar gelukkig zijn er voldoende alternatieven die het thuis koken van nieuwe gerechten samen met iemand anders gezellig kunnen maken.

 

Gezellig koken uit een foodbox.

Foodboxen hebben voor een grote trend gezorgd. We gebruiken ze niet alleen vanwege het gemak. Maar ook omdat we een stuk gezonder eten sinds de komst van deze boxen. Al het denkwerk wordt namelijk voor ons gedaan en dus ook een gezond eetpatroon wordt voor ons bedacht.

Daarnaast zijn deze maaltijdboxen bijzonder leerzaam en kun je er gezellig samen uit koken. Koken uit een maaltijdbox is nog gezelliger omdat er meer tijd is om te ontspannen. Een drankje erbij en het volgen van de instructies voor het bereiden van de gerechten is kinderspel.

Ondertussen kook je wel met kraakverse producten, veelal lokaal geproduceerd en bereid je gerechten waar je zelf niet zo een twee drie op zou komen. Je leert op deze manier nieuwe maaltijden te bereiden. Je leert over de afkomst van bepaalde producten en ingrediënten en hoe deze te bereiden. In feite ben je dus een mini kookworkshop aan het volgen met een foodbox.

Wanneer je dit samen met iemand anders doet is het koken extra gezellig omdat de taken al duidelijk zijn. Je volgt de beschrijving van het te maken gerecht en kunt makkelijk afspreken wie wat doet. Omdat het bereiden op deze manier al gemakkelijk voor je wordt gemaakt heb je meer tijd over om te kletsen over bijvoorbeeld de producten of het tafel verhaal van een bepaald gerecht.

 


Nog geen maaltijdbox besteld? Welke kun je het beste kiezen?

Wanneer je nog een maaltijdbox nieuweling bent. Kan ik me voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen en welke box bij je past. Er zijn inmiddels dan ook veel verschillende boxen te krijgen. op maaltijdbox-vergelijken.nl kun je alle maaltijdboxen terug vinden.

Je vind hier een overzicht van alle boxen inclusief alle belangrijke informatie zoals de prijs, de menu’s hoe te bestellen. Maar ook de eventuele kortingen die je niet zou willen missen.

De meeste mensen komen tijdens hun eerste maaltijdbox ervaring in aanraking met HelloFresh. Niet dat dit perse de beste maaltijdbox is. Maar dit is er wel een die heel veel aan marketing doet en daardoor is de kans groot dat je bij je zoektocht naar een geschikte box het eerst op de boxen van HelloFresh stuit.

Nederland kent veel maaltijdboxen.

Andere boxen die minstens net zo goed zijn, al dan niet beter. Is bijvoorbeeld de maaltijdbox van Marley Spoon. Als je van verrassende gerechten houd, dan zul je deze foodbox erg kunnen waarderen. De biologische liefhebbers onder ons kunnen het beste terecht bij Ekomenu. Dit is de enige maaltijdbox in Nederland en België die 100% biologisch is. Daarnaast heb je Willem & Drees (Voorheen Beebox) die ook 90% biologisch is.

Voor mensen met de voorkeur voor bijvoorbeeld Halal Vlees is er de Maaltijdbox van Chef Ali. Mensen met een liefde voor de Surinaamse keuken kunnen weer terecht bij Randy’s Foodbox en zo kunnen we nog wel even door gaan. Andere top boxen in Nederland zijn: De Verse Oogst Box, Familiebox of de eigen maaltijdbox van de bekendste supermarkt van Nederland De Albert Heijn met de Allerhande box.

Zoals je ziet is er meer dan voldoende keuze om een maaltijdbox te bestellen. Hoewel de werkwijze bij iedere box min of meer hetzelfde is. verschillen ze nogal van thema’s en kwaliteit. Kijk daarom goed welke box je wat lijkt. Lees daarvoor eerst wat gebruikerservaringen en informatie op de eerder genoemde website.