Nu de zomer in Nederland begonnen is, trekken veel mensen naar buiten! Genieten van de zon, onder het genot van een wijntje en wat nootjes. Hoe geniet je optimaal van het mooie weer? Hoe creëer je voldoende speelruimte voor je kinderen? Het zijn vragen waar veel woningbezitters mee te kampen krijgen, als zij hun tuin inrichten. In dit artikel zetten we een aantal handige tips voor je op een rijtje, om van je tuin een heerlijke plek te maken voor de zomermaanden.

Combineer verschillende elementen

Bij het inrichten van een tuin doe je er verstandig aan om verschillende elementen met elkaar te combineren. Denk aan een moestuin, een groot gazon, een zandbak, een mooi terras, enzovoorts. Ook de plantenborders mogen hierbij niet ontbreken! Met de plantenborders kun je een tuin immers van meer kleur voorzien. Probeer hierbij alvast vooruit te kijken naar de winter en het voorjaar. In deze seizoenen kun je genieten van narcissen, tulpen en sneeuwklokjes. Zo staat je tuin het hele jaar door in bloei!

Tip: plaats op je terras een ontspannende tuinset! Met een tuinset heb je alle ruimte om heerlijk van het mooie weer te genieten.

Heerlijk koken in je eigen buitenkeuken

Op je terras kun je een buitenkeuken opbouwen. Zo kun je tijdens de zomermaanden genieten van het mooie weer, zonder binnen te moeten koken. Een buitenkeuken kun je als los product bestellen, maar ook zelf laten ontwerpen en van steen bouwen. In de buitenkeuken mag een barbecue of grill niet ontbreken. Op internet vind je talloze BBQ recepten, waarmee je de zomer door kunt komen! Wie geniet er niet van het heerlijke vlees wat van de barbecue komt? Ook wanneer je geen buitenkeuken opbouwt, is het leuk om een BBQ aan je tuininterieur toe te voegen!