Genieten bij het haardvuur

0
634
WonenWonen

Wanneer je aan de winter denkt, denk je misschien ook meteen aan gezelligheid. En wat is er gezelliger dan knus in je zetel zitten bij een warm haardvuur? De knusse warmte, het hypnotiserende beeld van de vlammen, … Een haard is een echte eyecatcher in jouw interieur.

Weinig werk, veel warmte

Met een klassieke open haard heb je wel wat werk. Je moet er voor zorgen dat je een voorraad houtblokken hebt klaarliggen, je moet het vuur tijdig opstoken en na elk gebruik moet je de haard uitkuisen. Gelukkig is dat alles nu verleden tijd. Met een inbouw gashaard heb je al die problemen niet. Je krijgt alle gezelligheid en warmte van een open haard, maar zonder al het extra werk dat erbij komt kijken. Het enige wat je moet doen, is je gashaard één keer per jaar laten nakijken en uitkuisen door een specialist.

Voordelen van een inbouw gashaard

Een gashaard verspreidt veel aangename warmte, maar verbruikt in verhouding niet zoveel energie. Bovendien is een inbouw gashaard een designstuk dat in elk modern interieur thuishoort. Het is een efficiënte en duurzame manier om je huis te verwarmen en er een gezellige ‘thuis’ van te maken. Gashaarden bestaan in alle soorten en maten, dus je vindt er zeker eentje die bij jou en je interieur past.

Kleine investering met groot rendement

Een inbouw gashaard is niet de goedkoopste manier om je huis te verwarmen. Aan de andere kant is het wel een pronkstuk in je interieur en betaalt deze investering zich ook snel terug. Voor een gashaard wordt de prijs door verschillende factoren bepaald. Het hangt er onder meer vanaf hoe groot je je gashaard wenst en hoe de afwerking ervan moet zijn. Er is ook een verschil in prijs van een gashaard afhankelijk van hoeveel ramen er zichtbaar moeten zijn. Qua onderhoud vraagt een gashaard weinig extra investeringen. Zo moet je bijvoorbeeld niet altijd voor extra houtblokken zorgen zoals bij een klassieke haard. Je betaalt enkel de prijs van je energieverbruik en van je onderhoud, maar dat laatste slechts één keer per jaar.

Welke kachel past bij jou?

Er zijn zoveel verschillende soorten kachels dat er zeker eentje is die bij jou en je interieur past. Er zijn horizontale en verticale haarden, front haarden, hoekhaarden en doorkijkhaarden. Er bestaan ook inbouwhaarden met een liftdeur die je in verschillende standen kan gebruiken (open, halfopen of gesloten). Een haard kan ingebouwd of vrijstaand zijn. Alle kachels zijn uiteraard van hoogstaande kwaliteit en een streling voor het oog. Door het inventief verbrandingssysteem met luchtspoeling wordt de ruit niet vuil en verbruik je minder energie. Vraag zeker meer informatie of meteen een offerte aan bij een deskundige medewerker van een verdeler in jouw buurt.