Geld besparen op nieuwe kozijnen

0
396
Design en lifestyle

Geld besparen op nieuwe kozijnen
Zoals algemeen bekend zijn nieuwe kozijnen niet goedkoop, vaak moeten duizenden euro’s worden betaald. Dan is het handig om te weten hoe kan worden bespaard op de nieuwe kozijnen. In deze bijdrage op simplyathome.nl vindt u een aantal tips over hoe kan worden bespaard op het nieuwe geveluiterlijk. Door de tips te volgen is het mogelijk enkele honderden of misschien wel duizenden euro’s te besparen, dat hangt een beetje af van de grote van de renovatie en hoeveel moeite u ervoor wilt doen.

Vergelijk kozijnleveranciers

De eerste tip die we geven is een eenvoudige en vaak gehoorde. Ga kozijnleveranciers met elkaar vergelijken, anders gezegd wet niet op één paard. Vandaag de dag zijn er heel wat websites die een gratis vergelijking aanbieden, zoals kozijnen-weetjes.nl, kozijnen-web.nl en ook huisjeopknappen.nl. Geloof niet alles wat wordt beweerd, want 40 procent besparen, zoals kozijnen-weetjes.nl doet vermoeden is niet helemaal reëel. Toch moet een besparing van 10 tot 20 procent zeker tot de mogelijkheden behoren.
Daarnaast schuilt er een gevaar in te veel vergelijken. De leverancier kan namelijk dusdanig uitgeknepen worden dat hij gaat of zelfs moet toegeven op de kwaliteit, daar moet u niet om staan te springen. Want wat heeft u aan kozijnen die 100 of 200 euro minder kosten, maar waarvan de kwaliteit te wensen overlaat.
Kortom, vergelijk leveranciers, maar niet tot aan het extreme.

Kies de simpele uitvoering

Het klinkt misschien vreemd, maar wanneer u niet een heel groot budget heeft is het verstandig om te kiezen voor de meest simpele uitvoering. Het verschil in kosten tussen een vlak en verdiept profiel kan flink oplopen. Verder zorgt houtnerfstructuur voor een hogere prijs, net als het beste hang- en sluitwerk. Nu zult u ongetwijfeld denken, mijn kozijnen moeten wel veilig zijn. Dat snappen we en dat is ook geen probleem, want standaard moet hang- en sluitwerk voldoen aan SKG klasse 2 (Stichting Kwaliteit Gevelbouw). Wanneer u kiest voor de meest simpele uitvoering, dat koopt u absoluut geen rotzooi, maar bespaart u wel enkele honderden euro’s.

Vervang alleen het glas

De laatste manier om flink minder te betalen voor nieuwe kozijnen is door geen nieuwe kozijnen aan te schaffen. Veel mensen laten de kozijnen vervangen, omdat ze een beter geïsoleerde woning willen hebben. Als de houten kozijnen echter nog in orde zijn, dan is het beter om alleen het glas te vervangen. Nieuw glas kost slechts een fractie van een nieuw kozijn, maar u bespaart er wel 15 euro per vierkante meter op jaarbasis mee. Tenminste als u van enkelglas naar HR++ glas overstapt. Voor meer tips over kozijnen kunt u http://www.huisjeopknappen.nl/kozijnen bezoeken.