Geen kaas gegeten van klussen? Een bouwkundig expertisebureau helpt je uit de brand

0
47
Garage
Design en lifestyle

Nieuwe gordijnen, een ander kleurtje op de muur, een laminaatvloer in de slaapkamer…. Stuk voor stuk klussen die ons huis een frisse uitstraling geven. Bovendien zijn het klussen waar de meeste van ons zelf hun hand niet voor omdraaien. Wie een beetje handig is, krijgt al veel zelf voor elkaar. Maar wat als je nu een grotere klus op de planning hebt staan? Dan is alleen een beetje handigheid niet voldoende en is de hulp van een bouwkundig expertisebureau op zijn plaats. Zo ben je bijvoorbeeld bij de professionals van vaingenieurs.nl aan het juiste adres.

Een grote verbouwing en het belang van een bouwtekening

Een goed begin is het halve werk is geen cliché, maar de keiharde waarheid. Zeker wanneer het om (ver)bouwprojecten gaat. Ben je dus van plan een aanbouw, uitbouw, dakkapel, garage of overkapping aan je woning toe te voegen? Begin dan goed en laat daarvoor een bouwtekening maken door een professioneel advies- en ingenieursbureau als Van Alfen Ingenieurs. Op basis van goede bouw- en constructietekeningen zal het hele bouwproces nauwkeurig kunnen worden uitgewerkt. Ook heb je goede bouwtekeningen nodig als je een omgevingsvergunning moet aanvragen.

Een praktijkvoorbeeld: het dakkapel

Een dakkapel maakt je kamer en dus ook je huis groter. Een dakkapel maakt van je zolder een echte volwaardige ruimte in huis. Laat je een dakkapel van kunststof maken, dat isolerende eigenschappen heeft, dan kun je ook nog eens rekenen op een besparing op de energierekening. Bovendien neemt de waarde van je woning ook toe. De verbouwing moet natuurlijk wel veilig gebeuren en verhoging van de woonkwaliteit opleveren. Middels gedetailleerde bouwtekeningen verkrijgen de specialisten die zo meteen met het project aan de slag gaan, alle informatie (schuinheid, constructie en stijlkenmerken) die ze nodig hebben.

Een praktijkvoorbeeld: de garage

Ook het aanbouwen van een garage zorgt voor extra veel ruimte in je huis. Het is een plaats waar je je auto veilig kunt parkeren en de meest uiteenlopende hobby’s kunt uitvoeren. Of waar je de benodigdheden voor deze hobby’s in ieder geval kunt opslaan. Want behalve als parkeerplaats wordt een garage ook vooral als bergruimte gebruikt. Voor de bouw van je garage heb je logischerwijs een omgevingsvergunning en zodoende ook bouwtekeningen nodig. Ook heb je voor een omgevingsvergunning een constructietekening nodig. Met de constructieberekening ga je na of je pand voldoende stevig is voor de bouw.

Snel geregeld met behulp van bouwkundig expertisebedrijf

Natuurlijk kun je bij een bouwproject de kosten zoveel mogelijk proberen te drukken en zo proberen de bouwtekening zelf te maken. Daarmee snijd je je echter vaak in je vingers. Zelfgemaakte tekeningen worden door gemeenten meer dan regelmatig afgekeurd. Een professional weet een bouwtekening nauwkeurig te maken en realiseert deze ook snel, waardoor je al gauw door kunt gaan met de volgende stap. Een goede, gedetailleerde bouwtekening geeft ook alle noodzakelijke informatie over de ruimte en helpt zo ook de juiste aannemer voor de klus te vinden.