Tuin

Geef je tuin sfeer door de juiste elementen

Geschreven door admin

Een sfeervolle tuin kun je het hele jaar door van genieten. En dan hebben we het dit keer niet over welke bloemen of planten je het beste kan gebruiken, maar alles eromheen.

 Warmte

Een zwoele zomeravond of een frisse winter. In beide gevallen kan het nog steeds afkoelen als het later wordt. Dit hoef geen reden te zijn om naar binnen te verhuizen. Wat je tegenwoordig al vaak ziet bij restaurantjes, is dat ze fleece dekentjes buiten leggen om te gebruiken. Dit kan je thuis ook makkelijk toepassen. Een andere optie om het warm te houden, is heel simpel met een straalkacheltje of warmtelamp. Of misschien heb je in de zomeravonden wel een barbecue gehouden? Dan is het wel zo leuk om in dezelfde sfeer te blijven door een klein vuurtje aan te steken. Het knisperende hout geeft dan nog eens een extra effect aan de gezelligheid.

Meubelen

Je kunt het houden bij simpele tuinstoelen, maar door de juiste meubels te kiezen creëer je hierdoor ook sfeer. Hout is van zichzelf een warme kleur. Door houten meubels te combineren met kleurrijke kussens krijg je al snel het idee van een knusse woonkamer. En dat is wat je wilt bereiken; dat het buiten net zo gezellig is als wanneer je binnen zou zitten, maar dan met het extra gevoel van vrijheid door het buiten zijn. Niet alleen de zitmeubelen, maar ook een tafel kan aan gedacht worden. Wel zo handig als je buiten nog even een drankje gaat drinken. Daarnaast kan je op een tafel leuke kleedjes leggen. De kleuren van de kussentjes en het tafelkleed kan je aanpassen per seizoen, zodat het altijd bij de andere kleuren van de tuin past.

 Verlichting

Een felle lamp is in het algemeen niet iets dat sfeer geeft. Nu kun je dus een vuurschaal neerzetten die ook warmte geeft, maar er zijn ook andere soorten lampen. Zo zijn er bijvoorbeeld producten die opladen door de zon en ‘s avonds als het donker wordt een zachte gloed van licht geven. Net genoeg om je weg te vinden, maar niet teveel om te storen.

 Accessoires

Niks zo sfeervol en ontspannend als het geluid van tsjirpende vogeltjes. In plaats van een ‘saai’ vetbolletje op te hangen zijn er veel leuke accessoires om vogelvoer in te plaatsen. Denk aan een hokje, of een soort schaal dat je in de boom kut hangen. Andere accessoires zijn windvangers. Deze heb je varianten die geluid maken (het klikken van hout en metaal of belletjes) maar ook die enkel een optische illusie van beweging geven om naar te kijken en weg te dromen.