Geef je huis van binnen een make-over met stijlvolle woonaccessoires

0
688
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Wat betreft de inrichting van hun huis geven veel mensen de voorkeur voor effen en neutraal. Als je toch meer een zwak hebt voor opgewekt en gezellig dien je werk te maken van jouw woonaccessoires. Ga vandaag nog van start en bouw jouw huis om tot een droomhuis met allerlei toffe spulletjes. Voordat je begint is het raadzaam om te beraden wat je precies wilt uitstralen. Ook is het aan te bevelen om een onderwerp te kiezen. Veel is mogelijk, zo zijn er thema’s als retro, informeel, glamour of brocante. Zodra je een keuze hebt gemaakt uit de hier gepresenteerde onderwerpen merk je dat alles hierna je een stuk gemakkelijker afgaat. Voor ieder onderwerp geven we tips.

Kleurrijk onderwerp

Een fleurige setting kan bij velen wellicht doen denken aan een slordig uitstraling. Maar, niet indien je de tips opvolgt. Selecteer een basiskleur voor de meubels en wanden en voel je ongedwongen bij het uitkiezen van de accessoires. Dit zorgt voor de creatie van een fleurig en kleurrijke eenheid, maar het blijft toch effen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de woonaccessoires van de shop Presents@Home? Het hoofdmotto is hier: mooi, en toch sierlijk. Origineel en kleurrijk. Doe er jouw inspiratie mee op. Andere voorbeelden zijn kunstenares Babette Harms die onder meer een vrolijke poef heeft gecreëerd. Een ander voorbeeld is afkomstig van Laissez Lucie Faire uit Frankrijk en aparte kussenhoezen aanbiedt.

Retro onderwerp

De retro stijlen van 40, 50 en soms zelfs 60 jaar geleden is terug van nooit weg geweest. In vele woonkamers tref je tegenwoordig nog altijd retro lampen aan, maar ook vintage meubels ontbreken niet. Heeft dit onderwerp jouw voorkeur? Start dan een zoektocht naar grappige patronen en overlappingen. Wellicht heb je al eens gehoord van het merk Anna Gare die onder meer een retro koekjes pot aanbiedt. Of, wat dacht je van de retro ansichtkaarten van Kitsch Kitchen?

Informeel onderwerp

Het kan ook zijn dat aparte patronen en kleurrijke items niet jou ding is. Ga dan voor meer casual accessoires die tezamen een eenheid vormen. Verwerk de kleuren zwart en wit in het grootste
gedeelte van de accessoires en breng hier en daar een licht kleur toe.Sleutelkastje

Het merk Qualy past hier uitstekend bij met haar woonaccessoires. Qualy biedt bijvoorbeeld een sleutelkastje aan dat eruit ziet als een vogelkastje.

Figuur 1: Het sleutelkastje dat eruit ziet als een vogelhuisje van het merk Qualy.

Glamour onderwerp

Als thermoskannen in felle kleuren of zuurstok roze koekoeksklokken helemaal jou ding is dan is het kitsch onderwerp helemaal jouw ding. Een aantal mensen zijn van mening dat het glamour onderwerp garant staat voor slechte smaak terwijl het voor anderen de levensstijl is. maar beide kampen zullen het met me eens zijn dat het fleurig is. En indien je het goed doet laat je zien dat je toch smaak hebt. Het merk Kitsch Kitchen met haar glamour accessoires is het merk bij uitstek voor dit onderwerp.

Brocante onderwerp

De brocante levensstijl staat voor kalme kleuren als wit, beige en bruin. Geef je woonkamer een gloed mee en laat de moderniteit toe. plakfolie linnen

Neem eens een kijkje naar de muursticker boom van het merk KEK Amsterdam of wat dacht je van plakfolie om de traptreden van felle en vrolijke kleuren te voorzien. Ga dan eens naar de webshop Raamfolie Online.

Figuur 2: Plakfolie met linnen als patroon en past goed bij het brocante onderwerp.