Geef je hal een opfrisbeurt met de onderstaande ideeën

0
279
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Ben jij klaar met de uitstraling van je hal en kan het wel een opfrisbeurt gebruiken? Lees dan onze onderstaande tips. Er zijn verschillende dingen die jij kunt doen om je hal weer mooi te maken, zonder al te veel moeite te hoeven doen. 

Opfrissen met een beetje verf

Geef je muur een nieuw kleurtje of een stoer behangetje. Er zijn ontzettend veel leuke ideeën om je muur er weer mooi uit te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan een betonlook muur of lambrisering. Je kunt ook gaan werken met een houten planken wand. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit kant en klaar te kopen. De muren zijn niet het enige wat misschien een opfrisbeurt kan gebruiken. Vergeet je deuren niet. Verf deze eens in een heel andere kleur. Of verf ze weer strak en bevestig een nieuw deurbeslag. 

Herinneringen voor aan de muur

Maak een mooie foto wand aan de muur met verschillende fotolijstjes. Wil je het liever strak houden? Gebruik dan fotolijsten van hetzelfde formaat. Laat de afstand tussen de lijstjes hetzelfde. Hierdoor oogt het een mooi geheel.

Heb je gebrek aan inspiratie? Er bestaan ook fotolijstjes muur collage die al kant en klaar zijn. Hier kan jij de mooiste foto’s in bewaren. 

Sfeer met de juiste verlichting

Verlichting kan natuurlijk niet ontbreken. Heb je spotjes in de hal of kun je een mooie hanglamp ophangen? Meestal is een hal een donkere ruimte. Zorg ervoor dat het goed verlicht is. Aan de wand kun je ook verlichting ophangen. Hiervoor hoeft er vaak niet eens een stroom aansluitpunt aanwezig te zijn. Er zijn veel lampjes die werken met een oplaadbare accu. Zulk soort lampjes zijn ook verkrijgbaar voor in de kast met een sensor. Maak de ruimte helemaal af door deze lampen te bevestigen aan de kapstok of onder de trap. Wanneer je er langs loop gaat de lamp aan.

Vergeet de accessoires niet

Ook de accessoires kunnen niet ontbreken. Mooie kapstok om de jassen en de tassen op te hangen is wel een must. Wanneer je een kapstok met een plank hebt, presenteer daarop een paar mandjes. hierin kun je de winterhandschoenen of zonnebrillen netjes opbergen. Een krukje of een bankje om je schoenen aan te kunnen trekken is functioneel en ziet er leuk uit.

Pimp je trap

Je trap kun je gemakkelijk in een nieuw jasje steken met een nieuwe lik verf. Dit kan al een groot verschil maken. Heb je een dichte trap? Kijk dan eens op Pinterest voor de gaafste stootbord ontwerpen. Je kunt hier behang of zelfklevend folie voor gebruiken. Dit geeft een ontzettend leuk gezicht.