Functionele kunst voor in huis

0
1316
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Kunst is er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Daarnaast heeft kunst vandaag de dag ook steeds meer verschillende functies. De meeste kunstliefhebbers hebben kunst in hun woning, omdat ze er gewoonweg van houden. Er zijn tegenwoordig echter genoeg mensen die om een andere reden kunst aanschaffen. Kunst heeft dan ook steeds vaker een functie. Wil jij ook functionele kunst aanschaffen. Hieronder krijg je enkele voorbeelden van functionele kunst voor in huis.

Schilderij

Een schilderij hangt bij veel mensen aan de muur voor de sier. Vergeet echter niet dat een schilderij ook een bepaalde functie kan hebben. Mogelijk is het deel van de muur waaraan het schilderij hangt, wel beschadig of smerig. Wanneer dit niet meer te herstellen is of schoongemaakt kan worden, kun je dit achter een schilderij verbergen. Op deze manier heeft niemand in de gaten dat het schilderij er niet voor de sier hangt, maar het eigenlijk gewoon functionele kunst betreft. Tevens kun je een schilderij natuurlijk heel goed gebruiken om een ingebouwde kluis achter te verwerken.

Meubels

Meubels kunnen vaak genoeg als functionele kunst worden beschouwd. Dit is zeker het geval wanneer er een oud meubelstuk wordt gebruikt om het interieur te verfraaien. Wanneer er niets aan dit meubelstuk gedaan wordt, heeft het waarschijnlijk een oude uitstraling. In dat geval is er in zekere zin sprake van functionele kunst. Het betreft immers een oud voorwerpen en daarnaast wordt er ook nog eens gebruik van gemaakt.

Veel verschillende soorten functionele kunst

Zoals je kunt lezen, is kunst er dus lang niet alleen maar voor de sier. Een groot aantal mensen schaft namelijk kunst aan omdat het mooi én functioneel is. Ben jij op zoek naar functionele kunst maar heb je geen idee wat hier allemaal mogelijk in is? Loop dan gewoon eens een woonwinkel in en vraag één van de medewerkers om advies. Vervolgens krijg je vast en zeker enkele voorbeelden van functionele kunst te zien, waardoor jij hier direct een goed beeld bij hebt. Hierdoor wordt de keuze voor functionele kunst toch alweer een stuk makkelijker.