Tuin

FSC hardhout voor tuinmeubelen

Geschreven door admin

De winter nadert momenteel weer zijn einde en dus kun je langzaam maar zeker weer gaan denken aan het zonnetje. En wat is er nou fijner dan lekker te genieten van een zomers zonnetje in je eigen achtertuin? Het is dan ook heel goed denkbaar dat je voor aankomende zomer plannen hebt om een hardhouten loungebank aan te schaffen voor in je tuin. Je kunt er voor kiezen om hardhouten tuinmeubelen te kopen, maar waarom zou je deze meubelen niet zelf in elkaar zetten? Hieronder staan enkele handige tips om rekening mee te houden bij het in elkaar zetten van een hardhouten tuinmeubelen

Voorwerkzaamheden

Je kunt natuurlijk direct een behoorlijk aantal hardhouten planken aanschaffen om je bank, stoel of tafel mee te maken, maar het is beter om eerst voor jezelf te bepalen waar de hardhouten tuinmeubelen moeten komen en hoe grote deze moeten worden. Ga dan ook eerst meten, bepaal dan de lengte en dan weet je ongeveer hoeveel planken je moet hebben om je set in elkaar te zetten.
Wat ook super belangrijk is is het feit dat het hout wat je gaat gebruiken ook goed gedroogd is. Er zijn in Nederland meerdere specialisten als Houtdrogen.nl op het gebied van hout drogen.

Planken aanschaffen

Het belangrijkste onderdeel voor de hardhouten tuinmeubelen zijn natuurlijk de planken. Er zijn veel soorten hout, maar je doet er goed aan om hout aan te schaffen met een Forest Stewardship Council (FSC) keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het door jou gebruikte hout afkomstig is uit bossen die volgens FSC-normen beheerd worden. Het is echter geen garantie voor kwaliteit. In Nederland kun je hardhouten planken met een FSC-keurmerk aanschaffen.

Hardhouten tuinmeubelen in elkaar zetten

Als je eenmaal hardhout met FSC-keurmerk aangeschaft hebt, kun je beginnen met het in elkaar zetten van de tuinset. Het is echter wel een precies werkje, want je wilt straks natuurlijk wel lekker kunnen genieten van de hardhouten tuinset. Mocht het niet lukken of wil je er niet aan beginnen, haal er dan iemand bij die er wel verstand van heeft. Zo voorkom je in ieder geval dat je de dure hardhouten planken helemaal voor niets hebt aangeschaft.