Heb jij weleens gedacht aan een prachtige fotowand als eyecatcher in de woning? Dit is namelijk een zeer sfeervolle en unieke manier om jouw stijl uit te drukken! Natuur fotobehang is erg populair omdat dit een rustgevende werking heeft en direct een warme sfeer geeft in huis. In het artikel geven wij je inspiratie en diverse stylingtips voor –en rondom fotobehang. Lees dus snel verder!

1. Tropisch/Natuur

Fotobehang is er in allerlei uitvoeringen, zo kun jij je woonkamer of slaapkamer bijvoorbeeld in een tropische sfeer brengen door een leuke muur. Een verre reis komt zo wel heel dichtbij! Denk aan een sfeervolle muur met palmbomen, een prachtige eyecatcher in je huis met een afbeelding van de zee of houd het dichterbij huis en kies voor een natuurshot, zoals het bos. Zo heb je een stukje van de ‘Nederlandse tropen’ in huis. De palmboom/bladeren waren helemaal in en een druk jungle fotobehang is dan ook niet te missen. Houd de rest van je interieur rustig en kies voor lichte, effen tonen om van de muur een echte eyecatcher te maken. Een tropisch fotobehang bevat vaak kleuren zoals: groen, zwart, bruin, en oranje. Kleuren die je hierbij kunt combineren zijn bijvoorbeeld: goud, wit, zwart en lichtroze. Extra tip: neem de sfeer van je muur als hoofdonderdeel van een kamer en kies voor tropische kussens op de bank met afbeeldingen van palmbladeren of een ananas.

2. Bloemen

Een zeer populaire print zijn bloemen, deze brengen een bepaalde romantiek met zich mee en zorgen voor het opfleuren van je huis. Voor een romantische sfeer is het aan te raden een fotobehang met voornamelijk rozen of donkerdere bloemen te nemen. Wil jij je huis een frisse teint geven, kies dan voor lichtroze bloemen of een rijk kleurenpallet, afkomstig van tal van bloemen. Bij donkere tinten kunnen kleuren als: goud, roze, ecru en groen. Voor een licht fotobehang kan gekozen worden voor wit, goud, brons et cetera. Denk ook aan het materiaalgebruik en neem riet en kurk in acht, dit is een goede combinatie met prachtig foto behang van bloemen!

3. Steden

Naast schilderijen, foto’s en dekbedovertrekken van bekende steden, kan er uiteraard ook gekozen worden voor fotobehang van New York, London, Parijs of welke stad dan ook. De energie van een bruisende stad zet zich voort in jouw slaapkamer of woonkamer. Er kan worden gekozen voor een fotobehang van New York in kleur bijvoorbeeld. Een erg leuke touch zijn de gele taxi’s, laat dit ook terugkomen in je interieur. Vaak wordt er ook gekozen voor een zwart wit afbeelding van een bekende stad, omdat het een erg drukke uitstraling kan hebben en een grote stempel op het huis drukt. Je combineert dit soort foto behang met rustige meubels, kussen waar details van de muur in terugkomen en effen kussens.

Kijk goed welke meubelstukken je in huis hebt staan. Ook het gewenste kleurenpallet is hierbij belangrijk omdat fotobehang een duidelijke stempel in een kamer kan drukken. De sfeer moet als het ware kloppen en er moet geen chaos ontstaan door een te drukke mix van stijlen en kleuren. Neem de tips in acht en doe inspiratie op!