Fan van upcycling? Maak upcycled meubels!

0
405
regenton
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het milieu vraagt steeds meer onze aandacht, waardoor mensen bepaalde producten vaker een tweede leven geven. Dit gebeurt ook met upcycling. We gebruiken deze term wanneer oude materialen die eigenlijk onbruikbaar zijn worden omgevormd, zodat ze alsnog gebruikt kunnen worden. Niet alleen worden deze materialen zo ineens ontzettend praktisch, maar het ziet er ook nog eens heel erg fraai uit. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel maken middels upcycling. Lijkt jou dit ook geweldig? Je kunt zelfs upcycled meubels maken. Wij geven je hieronder een aantal te gekke tips voor upcycled meubels!

Tover olievaten om tot stoel


Olievaten worden vaak naar de schroot gebracht zodra ze leeg zijn. Jij kunt hier echter prima upcycled meubelstukken van maken. Zo maak jij er bijvoorbeeld een stoel van. Hoe je dit doet? Kies eerst een geschikte  hoogte uit voor de rugleuning. Slijp het vat hier in zijn geheel door. Nu is het zaak aan de voorkant ook nog een gedeelte uit het vat te slijpen. Op deze manier ontstaat de opening waar jij straks in kunt zitten. Slijp net zo ver naar beneden tot de hoogte waar het zitvlak moet komen. Er ontstaat op deze manier een soort kuipstoel. Vergeet aan het einde van de rit niet even de randen van het olievat te voorzien van bescherming. Deze kunnen namelijk ontzettend scherp zijn. Voor de finishing touch plaats jij nog even een lekker kussentje op het zitvlak en jouw upcycled meubelstuk is klaar.

Maak een lamp van fiets- of auto-onderdelen


Ben jij op zoek naar een te gekke lamp? Dan kun je hier behoorlijk lang naar zoeken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een lamp in elkaar te zetten. Hier komt upcycling natuurlijk weer om de hoek kijken. Waarom? Omdat jij bijvoorbeeld oude of kapotte fiets- of auto-onderdelen kunt gebruiken om de lamp mee te maken. Zo kun jij bijvoorbeeld een oude fietsvelg door de helft zagen. Het bovenste gedeelte gebruik jij vervolgens om een lamp aan te bevestigen. Bevestig het onderste deel bijvoorbeeld op een plaatje, zodat de lamp blijft staan. Het snoer kun je makkelijk via de velg naar beneden laten lopen. Op deze manier krijg jij hoe dan ook een te gekke lamp!