Laatst waren we een Hongarije in een oude fabriekshal waar tal van die oude verlichtingskappen hingen van metaal. Deze lampen zijn destijds voor de eeuwigheid gemaakt en zijn wel 60 jaar oud.
Ze hingen daar te vergaan en ik vroeg me direct af hoe ze zouden staan in mijn woonkamer. De man die de rondleiding gaf verklaarde me voor gek toen ik vroeg of er een manier was deze armaturen naar beneden te halen. Er was geen mogelijkheid mopperde hij en ik droop af met een illusie rijker. Kort daarna begon mijn speurtocht op het internet naar oude industriële lampen waarna ik al snel bij  winkels terecht kwam die deze lampen namaakte en ze voor veel geld verkopen. Dat schoot dus niet op waarna ik bij een bedrijf terecht kwam die een groothandel zijn in industriële verlichting. Ik dacht jackpot maar helaas.

Zij vertelde me dat ze verlichting voor de industrie leverde en geen industriële lampen zoals ik had gezien in Hongarije.

 

Aanhouder wint

Wederom teleurgesteld droop ik af waarna hij me terugbelde en vertelde dat een van zijn klanten in een oude fabriekshal nog een lamp had hangen. Een lamp die net als in de fabriek van Hongarije op grote hoogte hing maar dat ze met een hoogwerker bereid waren deze naar beneden te halen. Nu hangt deze alweer een jaar in mijn woonkamer en ik ben er echt super blij mee. Zij moesten er vanaf en ik gebruik m als lamp boven de eetkamer tafel. De verfspetters zitten er nog op !

Het gave is het armatuur die ook van metaal is waardoor deze helemaal compleet is. Een retro design lamp die met pastel groene muren perfect tot zijn recht komt. Ook is deze onderhoudsvriendelijk want vuil is ie toch al haha. Kortom kijk eens rond bij grote bedrijven, zij hebben vaak overschot aan voorraad en wij zijn er blij mee toch?