Vloer

Even klikken en klaar

Eigenlijk is het best vreemd. Het leggen van een vloer kan zo snel gedaan worden. Terwijl hij vervolgens zo lang blijft liggen. Laminaatvloeren zijn immers zo in elkaar geklikt. Een  goed voorbeeld is de Quick step Majestic vloer. Die gaat vele jaren mee.

Snelle ontwikkeling
Laminaat is eigenlijk nog maar een jonge vloersoort. Pas aan het einde van de jaren zeventig werd het voor het eerst gebruikt. Daarna ging het snel. Ontwikkelaars steken hier nog altijd veel tijd in. Zo kunnen vloeren gemakkelijker en sneller dan ooit worden gelegd. Voor een goede prijs. En met langdurige bruikbaarheid. Want niet alleen het gemak van het leggen is toegenomen. Ook de kwaliteit van het materiaal is sterk verbeterd. Dit komt bijvoorbeeld door de toepassing van meerdere lagen. Zo is er bijvoorbeeld een specifieke toplaag die er uitsluitend voor dient om slijtage tegen te gaan. Zonder dat dit het design verstoort.

Gebruiksgemak
Waar het gaat om de Majestic variant van de Quik step vloer is toch vooral het gemak belangrijk. Het leggen kan snel en doeltreffend worden gedaan. Dat komt door de breedte en lengte van de delen. Maar ook is het te danken aan het kliksysteem. Bedenk daarbij dat de ondervloer eveneens gemakkelijk te leggen is. Bovendien is de vloer kostenbesparend. Het is immers een minder dure variant van de meer complexe vloeren. Ook dit is weer terug te voeren op de vooruitgang van de ontwikkeling van laminaatvloeren. De topkwaliteit van de vloer is onder meer te herkennen in de 25 jaar garantie die gegeven wordt.