De ergonomische werkhouding

0
782
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Veel werknemers die de hele dag op kantoor bezig zijn krijgen na verloop van tijd last van handen, de rug of armen. Dit heeft te maken met de houding tijdens het werken, maar ook met de producten die zij gebruiken. Er zijn tal van manieren om op een ergonomische manier uw werkhouding te verbeteren. Een werknemer van Ergodirect international heeft voor u een aantal praktische tips op een rijtje gezet, zodat u in de toekomst geen hinder meer van dit probleem zal ondervinden.

Ergonomische producten

Wanneer u veel aan het werk bent achter een computer is het verstandig om juiste materialen aan te schaffen. Hierdoor zult u in de toekomst minder hinder ondervinden van lichamelijke klachten. Zo raden wij u aan om een mini toetsenbord van Ergodirect aan te schaffen. Hierdoor zult u uw polsen ontspannen en zal er dus geen nare druk opkomen. Ook kunt u een geschikte muis zoeken, maar dit moet u doen aan de hand van uw persoonlijke voorkeur. Wij kunnen u wel een type aanraden, maar dat is voor iedereen anders.

Het type beeldscherm zal ook nog uit kunnen maken bij het voorkomen van lichamelijke klachten. Er zijn veel mensen die last hebben van droge schermogen. U moet ervoor zorgen dat uw beeldscherm op ooghoogte is geplaatst en op minimaal 50 centimeter afstand van uw hoofd zit. Hierdoor zal u een stuk minder last krijgen van uw ogen. Ook is het goed om uw beeldscherm op de zoveel tijd schoon te maken. Hierdoor zal het beeldscherm geen verkeerde lichten richting uw gezicht schijnen.

Beweging

Zit u de hele dag achter uw computer? Dan raden wij u aan om eens in de twee uur even een korte wandeling te maken. Zo houdt uw lichaam niet steeds dezelfde houding en geeft u ook uw ogen rust. Dit zorgt voor minder stress en hierdoor zullen ook de lichamelijke klachten afnemen of zelfs wegblijven.