EPDM dakbedekking eenvoudig zelf leggen

0
5
Design en lifestyle

Ben je op zoek ben naar de juiste dakbedekking en ben je van plan om dat zelf te gaan leggen? Dan is EPDM dakbedekking een prima keuze. EPDM is een elastisch synthetisch rubber van uitstekende kwaliteit, het ideale product om het (platte) dak van je huis, schuur of garage mee te bedekken. Het rubber is heel rekbaar en soepel, daardoor kun je het makkelijk vormen naar de ondergrond die van hout, steen, beton of bitumen kan zijn. EPDM kan zonder problemen op al deze ondergronden gelegd worden, zelfs als je geen ervaring met dakbedekking hebt.  

 

De juiste materialen om EPDM dakbedekking te leggen

Het is belangrijk dat je, als je EPDM dakbedekking zelf gaat leggen, de juiste materialen gebruikt. Het rubber wordt op de rol geleverd. Daardoor kun je het heel makkelijk uitrollen, ligt het meteen glad en strak. Als de dakbedekking eenmaal goed ligt, kun je met EPDM lijm aan de slag te gaan. Dat wordt in grote en kleinere hoeveelheden verkocht. Hou bij aankoop in ieder geval rekening met het feit dat EPDM dakbedekking dubbelzijdig moet worden aangebracht. Dat zorgt voor een goede hechting, naden, randen en details kun je secuur afdichten met rubberkit.

 

Risicopunten zelf aanpakken

EPDM dakbedekking zelf leggen is eenvoudig, maar een dak heeft wel een paar risicopunten om rekening mee te houden. De hoeken, dakranden, de muurafwerkingen en de hemelwaterafvoeringen zijn punten waar je extra aandacht aan moet schenken. Behandel deze punten voor met primer en kit deze punten daarna volledig dicht met EPDM kit. Dan weet je zeker dat je dak helemaal waterdicht is. De EPDM dakbedekking beschermt het dak dan 50 jaar tegen weer, wind, storm en regen. Als je elk jaar het dak en alle risicopunten even controleert, heb je er verder geen omkijken meer naar.