Overig

Energie besparen doe je zo!

Geschreven door admin

De meeste Nederlanders gebruiken maandelijks behoorlijk wat energie. Zij hebben meestal echter totaal geen besef van de hoeveelheid energie die zij verbruiken. Dit wordt hen pas duidelijk wanneer zij de energierekening onder ogen zien. Vaak schrikken zij van de kosten. Veel mensen zijn dan ook voornemens om energie te besparen. Zij vinden het echter lastig om hiermee te beginnen. Om jou op weg te helpen, vertellen wij je hier hoe jij energie kunt besparen zonder veel extra kosten te maken.

Draai de thermostaat een graadje terug

In de wintermaanden, draaien veel Nederlanders hun thermostaat hoog op. Hierdoor wordt het lekker warm in huis. Doe jij dit ook? Dan kun je hier vrij makkelijk energie op besparen. Draai de thermostaat eens één of twee graadjes terug. Hierdoor bespaar je op maandelijkse basis al behoorlijk wat energie. Ben je bang dat je het koud krijgt? Trek dan gewoon wat warmere kleding aan en laat die thermostaat lekker een paar graden lager staan.

Minder lang onder een warme douche

Na een lange dag werken, is het altijd lekker om even een warme douche te nemen. Veel mensen staan echter behoorlijk lang onder de douche. Hoe langer een douchebeurt duurt, des te langer draait een cv-ketel. Het water moet immers wel constant opgewarmd worden. Hierdoor wordt ook veel energie verbruikt. Om energie te besparen, stap je gewoon eens wat eerder onder de douche weg. De ketel draait dan minder lang, waardoor minder energie verbruikt wordt.

Laat apparaten niet stand-by staan

Veel mensen laten elektrische apparaten in de stand-by stand staan. Dit is bijvoorbeeld het geval met de televisie. Wanneer het lampje van een televisie ook blijft branden wanneer het apparaat niet aan staat, kost dit veel energie. Trek de stekker van elektrische apparaten dan ook zoveel mogelijk uit het stopcontact wanneer je deze apparaten niet gebruikt. In dat geval verbruiken de apparaten namelijk geen stroom, waardoor jij vrij eenvoudig energie bespaart.