Lifestyle

Energie besparen op je huidige woning

Geschreven door admin

Helemaal tevreden over je huidige woning? Of mis je iets? Misschien wil je graag wat meer sfeer en merk je dat er koude tochtgaten in huis zijn. Dit kan met name in de winter erg vervelend zijn. Je houdt van gezelligheid en sfeer, maar hoe krijg je dat voor elkaar? In ieder geval niet door de verwarming nog hoger te zetten, want daardoor worden de energiekosten alleen maar hoger. Je wil juist meer gezelligheid en besparen op de kosten! Wist je dat in Nederland drie van de vier woningen niet goed geïsoleerd zijn? Dat zou heel goed de reden kunnen zijn dat het daarom tocht bij jou in huis. Een gemiste kans voor je om comfortabel te wonen, maar ook voor een lagere energierekening. Tijd om daar wat aan te doen, maar wat?

Kosten besparen

Gelukkig kun je veel geld besparen door elk jaar weer de goedkope energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Hoeveel er precies bespaard kan worden hangt af van het feit hoe goed je woning nu is geïsoleerd en hoe zuinig je je huis verwarmt. Het ligt ook aan het type woning, daarbij wordt er een onderscheid gemaakt in een tussenwoning, een hoekwoning, een twee onder een kap woning en een vrijstaande woning. Als je een eengezinswoning hebt, dan verliest deze zonder isolatie veel warmte via de ramen, maar ook via het dak en de vloer. Per jaar wordt er ongeveer 3300 m3 gas verbruikt voor de verwarming. Als een huis goed is geïsoleerd verbruik je daarvoor slechts 600 m3 gas. Een flinke besparing, dus goed isoleren is zeker zinvol!

Woning isoleren

Woning isoleren betekent flink besparen en is dus een goede stap. Begin met het vergelijken van de mogelijkheden! Is spouwmuurisolatie bijvoorbeeld een goede optie? Dakisolatie misschien? Vloerisolatie of dubbel glas? Genoeg opties die je kunt overwegen en wanneer je nu twee isolatiemaatregelen met elkaar combineert kun je ook nog eens 20% van de kosten terug krijgen via Subsidie energiebesparing eigen huis. Isoleren en besparen op de huidige energierekening, zo houd je per jaar meer over!