Het is heerlijk om het lekker warm te hebben in huis. Maar het is ook lekker om lekker te besparen op de verwarming. Je kunt behoorlijk wat geld besparen op de energierekening met onderstaande tips. En dat zonder dat je ervoor in de kou hoeft te zitten.

Gebruik de openhaard niet

Ondanks dat een openhaard heel gezellig is, is het niet echt energiezuinig. Er gaat namelijk veel warmte verloren bij een openhaard.

Goed onderhouden cv-ketel

Als je er voor zorgt dat de cv-ketel in jouw huis regelmatig wordt onderhouden, dan gaat deze veel langer mee. Bijkomend voordeel is dat er minder storingen zijn. Je bespaart dus ook op de energierekening door een goed onderhouden cv-ketel

HR-ketel

Ben je toe aan een nieuwe cv-ketel? Overweeg dan een HR-ketel. Dit is de zuinigste ketel die er is. Als je overstapt op een HR-ketel dan kan dit wel ongeveer 200 tot 400 euro per jaar aan energiekosten schelen.

Vloerverwarming

Met een vloerverwarming bespaar je zo 15% op de stookkosten ten opzichte van radiatoren. Met een vloerverwarming kan de temperatuur in huis lager blijven. Het is aangenaam in huis door de warmtestraling.

Zet de verwarming eerder uit

Zet de thermostaat één uur voordat je weg gaat of voordat je naar bed gaat naar beneden (15 graden Celsius). Hiermee kun je jaarlijks ongeveer 40 euro besparen.

Zet de verwarming op je slaapkamer uit

Als je de slaapkamer niet verwarmt, dan bespaar je ongeveer 70 euro per jaar.

Slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat kan de temperatuur automatisch bepaald worden. Je kunt de thermostaat programmeren.

De nieuwste generatie thermostaten zorgen ervoor dat je grip houdt op de stookkosten. Groot voordeel is ook dat je de thermostaat kan bedienen op afstand via wifi. Je kunt hierdoor het bestaande programma overrulen of aanpassen op afstand.