Voor- en nadelen zit-sta bureau

0
969
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Misschien klinkt de volgende term bekend in uw oren: een zit-sta bureau. Een zit-sta bureau biedt u de mogelijkheid om tijdens uw werk, bijvoorbeeld op kantoor, te zitten én te staan. Dergelijke desks zijn verstelbaar in hoogte, waardoor u kunt staan en zitten wanneer u daar behoefte aan heeft. Natuurlijk zijn er ook nadelen aan deze bureau’s. De voor- en nadelen worden in onderstaand artikel uitgebreid besproken.

Voordelen

Duurzaam

De zit-sta bureau’s staan bekend om hun duurzame en toch mooie uiterlijk. Ze bestaan voornamelijk uit aluminium, wat erg stevig en duurzaam van aard is. Dit materiaal kan veel gewicht dragen, meestal tot ongeveer 140 kg, wat uw bureau uiterst geschikt maakt om bijvoorbeeld een computer en andere kantoorspullen op kwijt te kunnen.

Onderhoud

Ook qua onderhoud is een zit-sta bureau optimaal in zijn gebruik. Omdat het dus voornamelijk bestaat uit aluminium, in plaats van hout, is een enkele droge stofdoek al voldoende om uw desk schoon te houden. Daarnaast is het minder gebruikelijk dat er zich stof of ander vuil vormt op of onder uw bureau, zodat u dit ook niet op hoeft te ruimen.

Kwaliteit

Naast zijn duurzaamheid en weinige onderhoud, is een zit-sta bureau ook erg licht van gewicht. Omdat deze desks zo lichtgewicht zijn, zijn ze gemakkelijk te hanteren en dus eenvoudig in te richten in uw kantoor, in plaats van een zwaar en log houten bureau. Omdat een zit-sta bureau aan al deze eisen voldoet, voldoet het ook aan de ergonomische eisen. Dit houdt in dat u minder klachten ondervindt als u gebruik maakt van een dergelijk bureau, bijvoorbeeld rug- en nekklachten.

Nadelen

Duur

Een zit-sta bureau is in vele opzichten dus voordelig en praktisch, maar qua prijs is deze niet erg aantrekkelijk. Ze zijn erg handig, maar zijn nogal aan de prijs, waardoor veel mensen het toch maar houden op een normaal bureau. Een dergelijk bureau kost al snel rond de €500,- tot €600,-. Daar komt bij dat deze bureau’s voor een enkel persoon zijn; wanneer u bijvoorbeeld een vergadertafel wenst loopt de prijs al gauw hoog op. Een tafel voor bijvoorbeeld 2 personen, kost rond de €1.500,-. Dergelijke producten vindt u op bijvoorbeeld Officetopper.com, die naast zit-sta bureau’s ook vele andere kantoorspullen aanbieden.