Het hebben van vloerbedekking in de slaapkamer heeft diverse voordelen, maar ook zo zijn nadelen. In dit artikel zullen we kort enkele voor- en nadelen nader belichten en bespreken.

Warme voeten

Het allergrootste voordeel van vloerbedekking is misschien wel dat je gemakkelijker warme voeten kunt hebben in een slaapkamer waar je vloerbedekking hebt. Laminaat, PVC en vinyl voelen al snel heel koud aan en zijn daardoor minder prettig dan het warme tapijt. Veel mensen kiezen er daarom voor om vloerbedekking in de slaapkamer te leggen. Mocht je dat net iets teveel van het goede vinden, dan is het ook nog een optie om niet de volledige kamer van vloerbedekking te voorzien, maar bijvoorbeeld een hoogpolig kleed neer te leggen. Je hebt dan wel de voordelen van vloerbedekking en dus lekker warme voeten bij het opstaan.

Dempt het geluid

Een ander groot voordeel van vloerbedekking is dat het geluid kan dempen. Door het grove karakter van vloerbedekking neemt het veel beter geluid op en zal het minder makkelijk geluid weerkaatsen – iets wat laminaat, vinyl en laminaat al snel doen. In een kamer met vloerbedekking zul je dan ook minder last hebben van geluidshinder. Natuurlijk is het effect niet heel groot en zul je pal langs de snelweg nog steeds de auto’s horen razen, maar het kan toch een klein verschil maken.

Ook dempt de vloerbedekking de geluiden in de slaapkamer zelf. Wanneer je woning erg gehorig is, kan het daarom helpen om vloerbedekking te leggen. Op die manier zullen de vertrekken onder en naast de slaapkamer minder geluiden kunnen opvangen die zich in de slaapkamer afspelen. Zeker als je een lichte slaper bent en onder een slaapkamer slaapt waar iemand ’s morgens vroeg al vertrekt en door de kamer wandelt, kun je hier veel profijt van hebben.