Einde aan de keuzestress; met deze stap voor stap gids heb jij altijd de perfecte oorbellen

0
29
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Er is niets erger dan voor je sieraden doos te staan, omringd door oorbellen, en niet in staat te zijn een beslissing te nemen. Met zo veel opties beschikbaar, hoe kun je er zeker van zijn dat je de juiste oorbellen voor je outfit kiest? En nog belangrijker, voor je persoonlijkheid? In deze gids zullen wij u helpen de perfecte oorbellen te vinden voor elke gelegenheid. We geven stap-voor-stap instructies over hoe je de juiste stijl en kleur te kiezen door middel van het voorleggen van een aantal keuzes. Dus leun achterover en ontspan; met deze gids, zal het maken van een beslissing over oorbellen nooit meer stressvol zijn! 

(Rosé)gouden vs. zilveren oorbellen

De eerste keuze die je moet maken bij het kiezen van oorbellen is het metaal. Wil je (rosé)gouden oorbellen, of zilveren oorbellen? Als je niet zeker weet welk metaal mooi staat bij je huidskleur, hier een snelle gids; 

  • Als je een warme huidskleur hebt (denk olijfkleurig of goudkleurig), dan zullen gouden oorbellen je huid perfect aanvullen.
  • Als je een koele huidskleur (denk porselein of roze), dan zijn zilver oorbellen waarschijnlijk de beste keuze.
  • Roségoud staat goed bij vrijwel elke huidskleur, dus als je niet zeker weet in welke categorie je valt kun je daarvoor gaan. 

Ook de outfit die je aan hebt heeft invloed op welke metaalkeuze het beste staat. Draag je een outfit met veel warme tinten, zoals rood of oranje? Dan zullen gouden oorbellen prachtig staan. Of draag je een outfit met koelere tinten, zoals blauw of groen? In dat geval zijn zilveren oorbellen de betere keuze.

knopjes vs hangers

Nu je hebt beslist over het metaal, is het tijd om over te gaan tot de stijl!

Er zijn drie belangrijke stijlen van oorbellen: studs, hoepels, en hanger oorbellen; 

  • Studs zijn kleine oorbellen die dicht bij de oorlel zitten. Ze zijn er in veel verschillende ontwerpen, van eenvoudige metalen bolletjes tot meer ingewikkelde edelsteen ontwerpen. Studs zijn een goede keuze als je een meer ingetogen look wil.
  • Hoepels zijn ronde oorbellen die rond de hele oorlel gaan. Ze zijn er in veel verschillende maten, van kleine hoepels die dicht tegen de oorlel zitten tot grote opvallende hoepels. Hoops zijn een goede keuze als je een meer glamoureuze look wilt.
  • Hanger oorbellen zijn oorbellen met een hanger en eventueel een kettinkje. De hanger kan van alles zijn, van een eenvoudige metalen schijf tot een ingewikkelde edelsteen ontwerp. Hanger oorbellen zijn een goede keuze als je wilt iets tussen studs en hoepels in termen van ingetogenheid en drama. 

Dus welke stijl moet je kiezen? Het hangt af van de gelegenheid waar je je  voor kleedt! Als je naar een formele gebeurtenis, zoals een bruiloft of een gala gaat, kun je het beste gaan voor studs of kleine hoepels. Als je je kleed voor een avondje uit in de stad, dan zijn hanger oorbellen of grotere hoepels een goede keuze. En als je gewoon op zoek bent naar een alledaagse oorbel te dragen naar het werk of school, dan kun je het beste voor tijdloze studs of een kleine hanger gaan. 

Welke kleur oorbellen moet je kiezen?

Nu je hebt besloten welk metaal en welke stijl oorbellen, is het tijd om de kleur te kiezen! Het belangrijkste om in gedachten te houden bij het kiezen van de kleur van je oorbellen is wat de kleuren zijn in je outfit. Als je outfit voornamelijk uit één kleur bestaat, zoals zwart of wit, dan kun je oorbellen in elke kleur kiezen. Maar als je outfit heeft meerdere kleuren, dan zul je willen oorbellen te kiezen  die ofwel dezelfde kleur hebben als een van de kleuren in je outfit, of een neutrale kleur die bij alles past.

Na het lezen van deze blogpost zal het kiezen van de perfecte oorbellen een eitje zijn. Bedankt voor het lezen!