Eikenhout meubels in huis is een must!

0
12
Design en lifestyle

Als je besloten hebt om houten meubels in huis te nemen, dan ben je er nog lang niet. Hout bestaat in verschillende maten, kleuren, soorten en zelfs geuren! Dan is het ook nog eens afhankelijk van het meubelstuk welke houtsoort hiervoor beter geschikt is. Eikenhout is zeer populair geworden in de keuze voor houten meubilair, en dat komt omdat er heel wat voordelen gebonden zijn aan deze houtsoort. Mocht je overwegen om een houten meubelstuk aan te schaffen, of eventueel te maken, lees dan hieronder waarom je eikenhout moet kiezen!

Grote diversiteit in eikenhout

Eikenhout is afkomstig van de eikenboom en is een van de meest bekende houtsoorten. Eikenhout staat bekend om zijn hardheid en is vrij makkelijk om te bewerken in vergelijking tot andere houtsoorten. Dit heeft gezorgd voor zijn groeiende populariteit in Nederland. Toch bestaan er verschillende soorten eikenhout. Afhankelijk van waar de boom groeit en zijn omgeving, zal dit invloed uitoefenen op het uiterlijk en/of de structuur van het eikenhout. Hieronder worden een aantal soorten eikenhout omschreven:

  1.     Europees eikenhout

Europees eikenhout wordt gezien als de meest bekende eikenhout in heel Europa. Deze type eikenhout heeft een geelbruine tot donkerbruine kleuring. Kenmerkend is ook de grove nerf en de rechte draad.

 

  1.     Japans eikenhout

Het is vanuit de naam wel af te leiden maar deze type eikenhout is afkomstig uit Aziatische landen zoals Japan, ofwel China. Deze soort is wat lichter van kleur dan het Europees eikenhout en is daarbij in structuur ook meer los en zacht.

 

  1.     Amerikaans rood eikenhout

Deze type eikenhout is afkomstig uit Amerika en verandert van lichtrood naar roodbruin doordat het blootgesteld wordt aan licht.

Eiken meubels gaan lang mee

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van eikenhout in meubilair is dat het jarenlang gebruikt kan worden zonder dat de kwaliteit er achteruit op gaat. Eikenhout meubels kunnen een levensduur van 20 tot 25 jaar hebben. Doordat het hout hard is zal dit ertoe leiden dat er ook minder tekenen van schade of slijtage te zien zullen zijn. Dit type hout kan dus tegen een stootje en kan makkelijk schoongemaakt worden. Dit maakt het ideaal bij een gezin met kinderen.

Bron: houtdirect.nl