Zonwering

Een zweefparasol voor in uw tuin

Geschreven door admin

Een zweefparasol kan een zeer waardevolle toevoeging zijn in een tuin. Zo ook in uw tuin. In dit artikel zullen we het voornaamste verschil tussen een gewone parasol en een zweefparasol bespreken: het zwevende aspect dus. Want waarom is een zweefparasol nu eigenlijk zo handig?

Wat is er vervelend aan een gewone parasol?

We kennen allemaal wel de ouderwetse, eenvoudige parasol. Die parasol is tegenwoordig lang niet altijd meer zo eenvoudig. De parasollen van vroeger bestonden uit een eenvoudig in- en uitklapsysteem, maar tegenwoordig kun je de parasol met tal van handigheidjes in- en uitklappen. Sterker nog: er zijn zelfs parasols die elektronisch en zelfs op afstand uit te klappen zijn.

Het vervelendste aan een parasol is dat er precies in het midden een voet staat. De parasol staat altijd midden boven een tafel, waar om heen mensen kunnen zitten. Het idee van een parasol is dus dat je er onder goed zit, en buiten de parasol in de zon zit. Een parasol bezit echter altijd een voet en bij een gewone parasol bevindt deze zich pal in het midden van de parasol. Het moge dus duidelijk zijn dat die voet vaak in de weg zit.

Hoe lost een zweefparasol dat op?

Een zweefparasol bezit uiteraard ook over een voet waar de parasol op leunt, maar deze bevindt zich bij een zweefparasol aan de zijkant van de parasol. De voet van de parasol is daarmee niet hinderlijk aanwezig, maar bevindt zich juist in het gedeelte van de ruimte waar de zon gewoon kan komen: de zijkant. Een zweefparasol is dus veel handiger, omdat je dan geen last hebt van de stok, de voet in het midden van de parasol. Een zweefparasol is daarmee veel praktischer dan een gewone parasol.

De nadelen van een zweefparasol

Een zweefparasol bezit echter één nadeel: hij neemt meer ruimte in beslag. Doordat de voet zich naast de parasol bevindt, heeft hij meer ruimte nodig dan een standaard parasol waar de voet zich in het midden van de parasol bevindt. Een zweefparasol is dus vooral voor kleinere tuinen minder praktisch. Wanneer u echter de ruimte hebt, is het zeker de moeite waard om een zweefparasol aan te schaffen.