Een vloer is de basis van je interieur: wat zijn de vloertrends van 2018?

0
815
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Van licht en modern tot een klassieke visgraatvloer en alles ertussenin. Op vloerengebied is er tegenwoordig zoveel mogelijk, dat het moeilijk kan zijn om de juiste keuze te maken. De vloer bepaalt bovendien voor een groot deel de sfeer en stijl van je interieur. Een goede basis is dus een must. Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Wij zetten de belangrijkste trends van dit jaar op een rij.

 

De gietvloer

Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen: de strakke gietvloer. Waar je vroeger de gietvloer vooral tegenkwam in industriële bedrijfspanden, wordt deze vloer tegenwoordig ook veel gebruikt in woonkamers, keukens en badkamers. Een gietvloer ziet er namelijk niet alleen stijlvol en strak uit, het is ook nog eens ontzettend praktisch dankzij de waterdichte en naadloze afwerking. Ideaal dus voor de badkamer, het toilet of de keuken. Bovendien is er volop keuze qua afwerking en design. Van een stoere betonlook tot een strakke lichte vloer of juist een warme en levendige vloer. Een gietvloer past in vrijwel ieder interieur.

 

Opvallende patronen en combinaties

2018 is het jaar van de opvallende designs en grafische patronen. Verschillende reliëfs, patronen en design geven een ruimte meer diepte. Toon lef in je interieur en mix verschillende kleuren en materialen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten vloer met lichte én donkere planken? Of creëer een heus kunstwerk op je vloer. Er zijn tegenwoordig zelfs pvc-vloeren met optische illusies te koop! Het is ook goed mogelijk om verschillende type vloeren met elkaar te combineren. Zo combineert een moderne gietvloer prachtig met een lichte houten vloer of juist met die geweldige Portugese tegeltjes in de hal. Ga je voor een opvallende vloer? Bedenk dan van tevoren goed wat de impact van de vloer op de rest van je interieur is.

 

Pastelkleuren

Als tegenhanger voor de robuuste industriële look, zien we nu ook steeds meer pasteltinten en poederkleuren terug op de vloer. Denk aan warme zandkleurige vloeren, maar ook aan bijvoorbeeld oudroze, champagnekleur en lichtgroene tinten. Kleuren die perfect passen in een landelijk-modern interieur en goed combineren met bijvoorbeeld koper, messing en natuursteen. Warme pastelkleuren op je vloer geven veel sfeer in huis en laten een grote ruimte knusser lijken. Past deze trend bij jou? Ga dan eens op zoek naar pvc-tegels in zachte pasteltinten, een mooie gietvloer of een poederkleurig vloerkleed.

 

Vloerkleden

Vloerkleden zijn sowieso een goed idee en passen helemaal bij de huidige trends. Waar vloerkleden of karpetten tot een paar jaar terug nog synoniem waren voor ouderwets, maken ze tegenwoordig een echte comeback. Van Perzisch tapijt tot ronde kleden van sisal, zeegras of wol; het kan allemaal. Een vloerkleed is bovendien niet alleen een instant-sfeermaker, het is ook nog eens geluiddempend en heerlijk zacht aan je voeten. Kies je voor een vloerkleed? Zorg er dan in ieder geval voor dat het kleed niet te klein is. Een goede tip is om ervoor te zorgen dat het kleed de meubelstukken als het ware verbindt door stoelen en banken tenminste met de voorpoten op het kleed te zetten. Op deze manier creëer je rust en vormt het interieur een geheel.