Een veilig feestje in de achtertuin organiseren doe je zo

0
140
Design en lifestyle

Het weer is zo lekker, dan wil je natuurlijk gewoon buiten zijn. Genieten van de zonnestralen, het frisse briesje en de geur van de natuur. Dus gooi de slingers tegen de schutting aan, steek de kaarsjes aan: een veilig feestje organiseren gaat jou lukken met deze tips.

Gelukkig mogen we weer tuinfeestjes geven, want eerlijk is eerlijk: dat hebben we wel gemist. Maar nu kunnen we weer beginnen met fantaseren, organiseren en uitnodigen.

Handgel, handen wassen, desinfecteren

Niezen in de ellebogen en handen vaak en goed schoonmaken, dat is het devies. En daarom ga jij je gasten daar natuurlijk goed bij helpen. Zet daarom op verschillende plekken in je huis spullen neer om een beetje te kunnen schoonmaken. In de keuken en het toilet handzeep met een handdoek, bij tafel een desinfecterende handgel en leg schoonmaakdoekjes verspreid door het huis neer. Zo kan iedereen zijn of haar steentje bijdragen.

Een eigen plekje

Afstand houden kan soms lastig zijn, vooral omdat we zo gewend zijn dichtbij elkaar te komen. Dus tijdens zo’n leuk thuisfeestje kun je wel eens de mist in gaan. Maar met een paar kleine trucjes gaan jouw gasten dat niet overkomen. Zo kun je verschillende zitjes in jouw tuin maken. Komen er gezinnen of stelletjes, dan krijgen die hun eigen zitje. Klinkt misschien even ongezellig, maar het is maar net hoe je het brengt. Noem het daarom geen zitje, maar iedereen heeft een eigen ‘eilandje’. Zet er een leuk naambordje wat het gezin, stel of groepje representeert. Kleed het vervolgens heel gezellig aan met kussentjes, kleedjes en lampjes. Zo kan iedereen rustig genieten van zijn of haar eigen eiland.

Rondje buffettafel

De favoriete plek van velen op elk feestje is toch wel de tafel waar het eten staat. Maar je wilt juist nu niet dat mensen er staan te dringen. Afhankelijk van de grote van je tuin kun je twee dingen doen. De eerste optie is een grote tafel die je in het midden van de tuin zet. Daar verzamel je al het eten op. Op die manier kan men om de tafel heen staan en krijg je geen rijvorming. Je kunt er ook voor kiezen om juist meerdere tafels over je tuin te verdelen, zodat wederom iedereen een eigen tafel heeft waar de je salades, gegrilde sateetjes en verse limonade kan vinden.

Slecht weer opkomst

Heb je zo je best gedaan om alles te organiseren zodat je een lekker tuinfeestje kan houden, gooit de Nederlandse zomer roet in het eten. Of beter gezegd: regen. Maar daarmee hoeft het niet letterlijk en figuurlijk in het water te vallen. Onze tip: een opblaasbare feesttent huren. Zo houdt je je gasten en het eten droog, en niet te vergeten dat het er hartstikke gaaf uit ziet!