Een industrieel interieur is trendy, aantrekkelijk en neemt steeds meer toe in populariteit. Industrieel, staat voor natuurlijke materialen, robuuste meubelen en een stoere uitstraling. Een minimalistische inrichting, maar toch comfortabel. Hout en staal zijn een must in een stoere, karaktervolle woning. Eet- en salontafels, kindermeubels en kapstokken, zijn een aantal items die van puur hout en onverwoestbaar staal kunnen worden geproduceerd. Van doorgaans iedere houtsoort kan een meubel of accessoire worden gecreëerd, die bij je past. Eikenhout heeft bijvoorbeeld een andere uitstraling dan gebruikt steigerhout.

Verander de looks in je woonruimte

Je woonhuis is aan verandering toe, maar je wilt je eigen stijl zoveel mogelijk behouden? Hout en staal bieden voor elke interieur de perfecte aanvulling. Je wilt wel eens een andere aanblik in je woonkamer, er zijn al veel mogelijkheden op het gebied van accessoires. Om een wat meer industrieel uiterlijk te realiseren, hoef je echt niet al je meubels te vervangen. Probeer het eens met wat stoere eye-catchers van hout en staal. Een mooie kruk, een wijnrek of een robuuste salontafel. Deze industriële meubels van Maikku geven het interieur al een geheel ander uiterlijk.

Houtsoorten

Producten van hout en staal zijn uniek en duurzaam. Handgemaakte producten geven een meubel zo wie zo meerwaarde. Mensen zijn allemaal verschillend en zullen dus voor een houtsoort kiezen die bij hen past. Neem alleen al eikenhout. Er zitten veel verschillen tussen deze houtsoort. Europees eiken is de meest gebruikte soort waarmee deuren, kozijnen en trappen goed tot hun recht zullen komen. Amerikaans rood en wit eiken en Japans eiken lenen zich uitstekend voor het maken van stevige meubels met een robuuste uitstraling.

Steigerhout is eigenlijk geen houtsoort maar wordt gebruikt als steigerplank bij een bouwproject. Gebruikte planken kunnen prima gebruikt worden voor het creëren van meubels en accessoires. Vooral een combinatie met een zwarte poedercoating van staal, geeft een prachtig resultaat!

Betaalbaar en duurzaam

Houten meubelen met stalen accenten zijn betaalbaar en kunnen naar eigen wens gerealiseerd worden. Voordat het meubel wordt vervaardigt, zal een offerte worden gemaakt en het project helemaal worden doorgesproken met de klant. Er zijn standaard voorbeelden maar eigen inbreng geeft veel meer voldoening.

Nieuwsgierig naar meer trends en inspiratie rondom de industriële woonstijl? Check dan de website van Hier is alles Wonen eens: bomvol wooninspiratie.