Een slimme trend voor de keuken

0
254
keuken wrappen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Ben je uitgekeken op je huidige keuken, maar wil je geen gedoe met renovaties en schilderwerk? Overweeg dan eens om je keuken te wrappen in speciale folie. Het klinkt misschien wat vreemd om je keuken in te pakken in folie, maar steeds meer mensen ontdekken de eindeloze mogelijkheden van deze nieuwe trend. We vertellen je hieronder wat keuken wrappen precies inhoudt.

Wat is wrappen?

‘Wrappen’ betekent in het Nederlands zoveel als ‘inpakken’. Wanneer je je keuken laat wrappen, wordt deze dus ingepakt. Dit gebeurt met speciaal hoogwaardig interieurfolie, dat vrijwel niet te onderscheiden is van de lak- of verflaag die een keukenblok normaal gesproken heeft. Deze folie is extra stevig, laat geen vingerafdrukken achter en blijft zeker tien jaar mooi. Ook is de folie net als een laklaag redelijk krasbestendig.

De pluspunten van keuken wrappen

Normaal gesproken moet je je oude kastjes laten verwijderen en een nieuwe keuken laten plaatsen wanneer je je keuken een nieuwe uitstraling wil geven. Niet alleen kost dit je al snel duizenden euro’s, maar ook zal je keuken tijdelijk in een bouwplaats veranderd worden. Door je keukenkastjes in folie te wrappen voorkom je deze beide problemen. Wrappen is stukken goedkoper dan het verwijderen en plaatsen van een nieuw keukenblok, en is ook nog eens in een fluitje van een cent gebeurd. Tot slot is je keuken wrappen een stuk duurzamer. Er zijn immers veel minder productieprocessen nodig voor het maken en plaatsen van de folie dan voor het vervaardigen, vervoeren en installeren van nieuwe keukenkastjes.

Ontdek de vele mogelijkheden van wrappen

Net als bij het uitzoeken van een nieuwe keuken heb je bij het keuken wrappen de keuze uit tal van kleuren en patronen. Plaats bijvoorbeeld een chique, donkerrode folie over die doffe grijze kastjes. Of kies juist voor fris wit en geef je keuken een rustige, minimalistische look. Er zijn matte folies, maar ook folies met een zachte glans. En dan is er nog het folie met een patroon. Kies voor een niet van echt te onderscheiden houtfolie en geef je keuken een knusse, Scandinavische uitstraling.

Behalve deurtjes en laden kun je ook je aanrechtblad veranderen door het te laten wrappen. Een goede folie speciaal voor keukenblad is kras- en vochtbestendig. Met een gewrapt aanrecht kun je dus feitelijk hetzelfde doen als met een normaal aanrechtblad zonder folie. Met name de folies met een marmer- of betontextuur zijn geliefde keuzes voor het opleuken van de keuken.

Waar je op moet letten bij het keuken wrappen

Je keuken wrappen is dus snel, betaalbaar en duurzaam. Toch zijn er ook zaken die je in je achterhoofd moet houden wanneer je besluit je keuken te wrappen. Zo verandert een laag folie niets aan de vormen van je keuken. Een deuk in je aanrechtblad of een flinke kras in een lade blijf je dus gewoon door de folie heen zien. Daarnaast is het aanbrengen van de folie best een precisieklusje, dat het beste door experts uitgevoerd kan worden. Je wil immers geen lelijke vouwen of rimpels in de folie krijgen.