Een PVC vloer; wat is dat?

0
430
WonenWonen

Overweeg jij de aanschaf van een PVC vloer? Dan is het in eerste instantie zaak om je eens te verdiepen in wat een PVC vloer nu eigenlijk precies is. Gelukkig hebben wij in dit artikel alle belangrijke informatie voor je verzamelt en lees jij hier precies wat PVC vloeren nu eigenlijk zijn en wat de verschillen zijn.

Verschillende soorten PVC
Binnen de wondere wereld van de PVC vloeren is er op vele vlakken onderscheid te maken tussen de soorten vloeren. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de afmetingen van de planken, maar ook naar het patroon van leggen. Eén van de meest duidelijke scheidingen tussen de soorten PVC is echter de manier van leggen. Binnen PVC zijn er hierin namelijk twee soorten te benoemen; Click PVC en Plak PVC.

Click PVC
Click PVC is een vloersoort die de voordelen van PVC en het gemak van laminaat als het ware combineert. Laminaat is over het algemeen relatief eenvoudig te leggen door de verbindingen in elkaar te klikken. Om deze reden zien we mensen deze soort vloer over het algemeen zelf leggen in hun woningen. Click PVC beschikt over een vergelijkbare verbinding als laminaat. Bij Click PVC komen hier echter ook nog de voordelen van PVC bij kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de goede geleiding en het makkelijke doorlaten van warmte in combinatie met een vloerverwarming, lekker zuinig! Andere voordelen zijn het feit dat deze vloeren over het algemeen goed waterbestendig zijn.

Plak PVC
Plak PVC is ten opzichte van Click PVC relatief gezien minder eenvoudig te leggen. Deze vloer dient namelijk, zoals de naam al een beetje te kennen geeft, geplakt worden op een egale ondergrond. Dit resulteert er over het algemeen voor dat men het leggen van deze vloeren uitbesteed aan een professional. Deze vloeren zijn, wanneer deze goed gelegd zijn, echter wel waterdicht te noemen en dus toe te passen in vrijwel alle denkbare ruimten in huis. Een van de meest toegepaste vormen van een dergelijke Plak PVC vloer is in PVC Visgraat.

Advies van een specialist
Wil jij er zeker van zijn dat jij een goede keuze maakt op het gebied van de vloer in jouw woning? Zorg er dan altijd voor dat je informatie inwint bij een échte expert op dit gebied. Aanbieders van vloeren, zoals bijvoorbeeld Solza.nl, helpen je altijd maar wat graag bij vraagstukken en hebben daarnaast enorm veel kennis over welke soort vloer het beste bij jou past. Maak hier dus vooral gebruik van.