Wanneer je jouw droomhuis wil laten maken denk je waarschijnlijk niet snel na over een prefab woning. Je wilt je eigen huis ontwerpen en alles zelf kunnen bepalen. Echter kan een prefab woning een betere optie zijn als de meeste mensen denken. Een prefab woning is een woning waarvan de grootste onderdelen gemakkelijk in een fabriek worden gemaakt. De woning kan op de bouwplaats gemakkelijk in elkaar gezet worden en kent daarom veel voordelen. In dit artikel vertel je de voor- en nadelen van een prefab woning.

De voordelen

Het grootste voordeel voor de meeste mensen is dat een prefab woning enorm snel geleverd kan worden. Het weer heeft geen impact op de bouw en daardoor is er ook geen vertraging. Verder is het ook een stuk goedkoper als wanneer je een los huis wilt bouwen.

Naast de bouwsnelheid is het ook voordelig dat je zelf exact kan bepalen hoe de woning eruit komt te zien. Je hebt geen standaard bouwpakket, maar je kan zelf alle stijlen, kleuren en details bepalen. Hierdoor weet je van tevoren ook al exact hoeveel het gaat kosten.

Nadelen

De prefab woningen klinken zo fantastisch, maar toch kent het een aantal nadelen. Zo kunnen er transportkosten zijn, omdat er soms onderdelen moeten worden verplaatst die groter zijn dan wat wordt toegelaten op de openbare weg.

Ook is het later bijbouwen of aanleggen van leidingen en contactdozen enorm lastig. Ook het verbouwen van het huis in latere stages is vrijwel onmogelijk.

En ten slotte heb je niet de vrijheid die je hebt wanneer je je zelf een huis ontwerpt. Wil je dus een huis bouwen die exact voldoet aan al je wensen en eisen? Dan is een prefab woning niet de geschikte woning voor jou.