De zomer voorbij en de herfst om de hoek. Dat het straks weer frisser begint te worden, betekent niet dat je geen tuinfeest meer kunt organiseren. Maar hoe zorg je ervoor dat dit onvergetelijk wordt? Wij geven je drie inspirerende voorbeelden waarmee dat mogelijk is. Zie ze als ingrediënten die van jouw tuinfeest een onvergetelijk tuinfeest maken.

Drankjes

Een van de ingrediënten die absoluut niet mogen ontbreken, zijn drankjes. Over het algemeen drinken gasten op een tuinfeest twee drankjes per uur. Aangezien er van tevoren niet exact is in te schatten hoeveel er die avond gedronken gaat worden, raden wij je aan voldoende en verschillende soorten drank in te kopen. Echter, niet te veel extreme smaken. Met bier en wijn zit je altijd wel goed. Denk bijvoorbeeld aan pils, speciaal bier, een robuuste rode of een droge witte wijn. Wil je juist iets bijzonders en van jouw tuinfeest een écht onvergetelijk tuinfeest maken? Koop dan ook een fles (of twee) Grey Goose in.

Grey Goose

Grey Goose is een premium vodka dat zich een statussymbool onder de vodka’s mag noemen. Het is een Franse vodka met een zachte, elegante, volle, zoete en frisse smaak. Aangeraden wordt om deze vodka puur te drinken met een beetje ijs of – voor de echte vodka-liefhebbers – limoen. Jongeren drinken Grey Goose veelal in combinatie met Red Bull of sinaasappelsap. Overigens, Grey Goose staat op de lijst van ‘World’s Best Tasting Vodka’. Als je daar de show niet mee weet te stelen…

Hapjes

Drankjes zijn onlosmakelijk verbonden met hapjes en andersom. Om de magen te vullen, mogen deze ingrediënten dan ook niet ontbreken. Denk je aan een tuinfeest, dan denk je vaak ook aan een barbecue. En dat de zomer officieel ten einde is, maakt voor een barbecue niet uit. Een herfstachtige barbecue onder een overkapping maakt het juist tot een onvergetelijk tuinfeest. Waar je voor drankjes kunt rekenen op zo’n twee drankjes per uur, hanteren de meeste slagers zo’n 300 à 400 gram vlees per persoon. Wil je ook vis serveren? Dan raden wij je aan om net iets meer vlees (2/3) dan vis (1/3) in te kopen. Immers, de meeste mensen eten vlees. Verder geldt: hoe meer mannen, hoe meer vlees en hoe langer het tuinfeest duurt, hoe meer eten er naar binnen gaat. Zorg naast vlees en vis op de barbecue ook voor:

  • Salade (zo’n 150 gram);
  • Sauzen (met barbecue, knoflook, saté en whisky-cocktail zit je altijd wel goed);
  • Voldoende brood;
  • Voldoende zoutjes en chips;
  • Kaas en worst.

Loopt het water jou ook al in de mond?

Sfeer

Het laatste ingrediënt voor een onvergetelijk tuinfeest is sfeer. Hoe creëer je sfeer? Sfeer wordt gevoed door muziek, verlichting en versiering. Waar sfeervolle tuinverlichting en prachtige decoratie de tuin gezellig maken en het tuinfeest aankleden, zorgt muziek voor verbinding. Speel bijvoorbeeld je eigen DJ en geef een spetterende show à la Martin Garrix weg. Of ga met een gitaar bij de vuurkorf zitten en zing liedjes met z’n allen. Een onvergetelijk tuinfeest gegarandeerd!

Drankjes, hapjes en sfeer zijn slechts een paar van de ingrediënten die van jouw tuinfeest een onvergetelijk tuinfeest mogelijk maken. Welke inspirerende voorbeelden of ingrediënten ken jij nog meer?