Tuin

Een onderhoudsvriendelijke tuin

Bijna iedereen vind het hebben van een leefomgeving met veel natuur belangrijk. Toch hebben veel Nederlandse gezinnen geen tijd om hun tuin goed te onderhouden. Gelukkig zijn er genoeg planten die weinig verzorging nodig hebben waardoor een druk gezin toch een groene tuin kan hebben. Een onderhoudsvrije tuin bestaat helaas niet, maar met de juiste planten en materialen kom je een heel eind. In dit artikel zullen wij je een aantal tips geven waardoor je tuin vrolijk en levendig kan zijn, zonder dat er veel onderhoud nodig is.

Tegels

Het grootste deel van uw tuin zal waarschijnlijk bestaan uit tegels. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende soorten en maten tegels. Het is bij het kiezen van de tegels belangrijk dat je je goed laat adviseren. Er zijn bepaalde type tegels waar groene aanslag weinig of geen kans heeft. Daarnaast moet er bij het leggen van de stenen opgelet worden dat de tegels goed ingevoegd worden. Zo krijgt onkruid minder snel de kans om tussen de tegels door te groeien.

Beplanting

Door het plaatsen van planten krijgt je tuin al snel een levendig, en vrolijke sfeer. Toch hebben bloemen en planten vaak veel aandacht nodig om te kunnen blijven leven. Gelukkig is dit niet bij elke plant zo, er zijn planten die bijvoorbeeld niet woekeren. Hierdoor hoeven deze planten ook maar één keer per jaar gesnoeid te worden. Om de tuin zo onderhoudsvriendelijk te houden kan je het best de planten in grote groepen bij elkaar plaatsen. Zo voorkom je dat je de hele tuin langs moet om alle planten water te geven.

Decoratie

Om je tuin helemaal af te maken kan is het ook een handige tip om gebruik te maken van tuindecoraties. Denk hierbij aan tuinbeelden of een bankje in de tuin. Hiermee zorg je dat de tuin minder leeg is en creëer je voor meer leven.