Een nieuwe trap of toch een traprenovatie?

0
743
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het is duidelijk, je wil graag een nieuwe trap. Al een tijd stoor je je aan de conditie van je huidige trap. Door het intense gebruik begint de verf los te laten en komen er rare vlekken op de trap. Je doet zo je best om de trap te verbergen, maar het lukt niet echt. Logisch, want je trap hoort juist een eyecatcher te zijn. Een volwaardig onderdeel van je interieur, je trap mag gezien worden! Het is tijd voor een nieuwe of opgeknapte trap. Schaf je een nieuwe trap aan of kies je voor een traprenovatie? Lees hier wat de beste optie voor jou is.

Een nieuwe trap

Wanneer je voor een nieuw trap gaat, ben je in tegenstelling tot bij een traprenovatie helemaal vrij in de keuze van materiaal en vorm. Heb je momenteel een rechte trap, maar wil je liever een ronddraaiende trap? Of vind je je huidige trap te steil, en wil je een minder scherpe hellingshoek? Het is allemaal mogelijk met een nieuwe trap. De keus uit materialen en toepassingen is eindeloos. Ontwerp de trap helemaal naar jouw eigen smaak. Bovendien is een nieuwe trap een waarde verhoging voor jouw woning.

Traprenovatie

Kies je voor een traprenovatie? Dan maak je een duurzame keuze. Voor een traprenovatie is veel minder materiaal nodig dan voor een nieuwe trap. Meestal wordt er een overzettrede over de huidige trede geplaatst. Zo kan je trap een stoere betonlook uitstraling krijgen, of een doorleefde uitstraling als je gebruik maakt van leer. De mogelijkheden bij een traprenovatie zijn enorm. Een traprenovatie is in vele gevallen goedkoper dan het laten plaatsen van een nieuwe trap. Het voordeel van een traprenovatie is dat je trap vaak al binnen één dag gerenoveerd is. Hoe relaxed is dat?

Waar gaat je voorkeur naar uit?

Maak voor jezelf helder wat je graag wilt. Wil je een nieuw model trap? Dan doe je er goed aan om een nieuwe trap aan te schaffen. Je kunt de vorm, het materiaal en de hellingshoek naar jouw wensen aanpassen. Vind je de huidige vorm van de trap goed, maar gaat je voorkeur uit naar ander materiaal of een nieuwe kleur? Dan is vaak een traprenovatie al voldoende. Vraag een aantal verschillende offertes aan, zodat je de beste aanbieding voor jou kunt kiezen. Ga je voor een nieuwe trap of wordt het toch een traprenovatie? Wat je ook kiest, een trap is een belangrijk element in je interieur, zeker als deze in de woonkamer staat. Pronk er daarom ook mee!