Bent u aan het kijken naar een nieuwe elektrische buitenboordmotor? Dit kan een erg lastige keuze zijn. Er zijn namelijk verschillende soorten elektrische buitenboordmotoren beschikbaar. Ik wil u graag informeren om u te helpen met uw nieuwe elektrische buitenboordmotor.

Ten eerste is er een fluistermotor. Een fluistermotor is erg stil, en dan ook ideaal wanneer u wilt gaan vissen. De motor jaagt geen vissen weg, en u heeft geen last van het geluid waardoor u rustig kunt genieten van uw vistocht. Een fluistermotor is echter niet geschikt voor grotere boten. Deze motor is namelijk minder krachtig dan een normale elektrische buitenboordmotor. Het gewicht van uw boot en het aantal mensen in de boot zijn dus van belang wanneer u denkt aan het aanschaffen van een nieuwe fluistermotor.

Een elektrische buitenboordmotor is meer geschikt voor groetere boten en meer mensen in de boot. Deze heeft meer kracht en kan dus meer gewicht voorstuwen. De kracht varieert van 1.9pk tot 20 pk. Daarentegen varieert de kracht van een fluistermotor van 0.5pk tot 1.6pk. Een elektrische buitenboordmotor maakt echter meer geluid dan een fluistermotor. Dit is een belangrijke factor die u mee moet nemen in uw beslissing. Zowel de fluistermotor als de elektrische buitenboordmotor hebben  het voordeel dat u geen last heeft van benzinelucht.

Er zijn ook verschillende accessoires beschikbaar voor een elektrische buitenboordmotor. Denk hierbij aan strandwielen of luchtpompen. Ook kunt u ervoor kiezen om acculaders en accu’s voor uw nieuwe elektrische buitenboordmotor aan te schaffen. Er zijn meerdere merken hiervoor beschikbaar.

Mocht u na het lezen van dit artikel nog vragen hebben over een elektrische buitenboordmotor of een fluistermotor, dan kunt u bij ons teerecht.  Wij staan voor u klaar om u te voorzien van voldoende informatie, om er zo voor te zorgen dat u een zo goed mogelijke keuze kan maken!