Een must voor iedere woning: openslaande deuren

0
516
sfeer en living
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een must voor iedere woning: openslaande deuren

Het is al een tijdje ‘gekte’ op de woningbouw. Er zijn ontzettend veel nieuwbouwprojecten gestart de afgelopen jaren. Bij al deze nieuwbouwprojecten zien we dat er openslaande deuren toegevoegd worden aan de woning. Waarom zijn de openslaande deuren zo ongekend populair? En misschien nog wel belangrijker: is het ook mogelijk om openslaande deuren in een bestaande woning te realiseren? Lees in dit artikel alles over openslaande deuren.

 

Waarom openslaande deuren

Waarom zijn openslaande deuren zo immens populair? Openslaande deuren zijn alleen een stijlvolle toevoeging aan uw woning, maar bieden ook meerwaarde en comfort aan uw terras. U kunt de tuin namelijk goed betrekken bij uw woning. Doordat er veel verschillende mogelijkheden zijn, past er altijd een openslaande deur bij de stijl van uw huis. Ook bij bestaande woningen zijn openslaande deuren goed te realiseren.

 

Materiaalkeuze

Tegenwoordig wordt er niet alleen maar hout gebruikt voor de profielen maar is de keuze een stuk uitgebreider geworden. Gaat u voor houten profielen, of kiest u voor PVC deuren. Of maakt u een gewaagde keuze en kiest u voor een aluminium kozijn? De keuze is reuze. We zien echter wel vaak dat er vaak voor de houten of kunststof (pvc) variant gekozen wordt. Dit omdat de prijs en de isolatiewaarde hiervan een stuk rendabeler is.

Doorgang naar de tuin

Naast openslaande deuren heeft u ook de mogelijkheid om een schuifpui te verwerken in de woning. Een schuifpui heeft als voordeel dat het niet naar binnen of naar buiten hoeft uit te slaan. Echter kan een schuifpui minder ver geopend worden dan openslaande deuren. Erg belangrijk om rekening mee te houden. Ook geven openslaande deuren een mooiere stijl mee dan een schuifpui. Al is dat wel smaak afhankelijk en heeft iedereen daar zijn eigen voorkeur in. .

 

Betrek de tuin naar binnen

Openslaande deuren zorgen ervoor dat de tuin een verlengstuk van uw woning wordt. Vooral in de lente en zomer is het prettig om openslaande deuren in uw woning te hebben. U kunt de deuren gemakkelijk openzetten om de buitenlucht naar binnen te brengen. Met vrienden over de vloer is het ook echt een toevoeging bij een barbecue of een etentje doordat je gemakkelijk de keuken kan benaderen en de nodige spullen mee naar buiten kan nemen.

Tip: maak een wensenlijstje

Voordat u aan uw zoektocht begint is het verstandig om vooraf al inspiratie op te doen en een lijstje te maken met belangrijke zaken voor u. Hiermee kunnen aanbieders u sneller van dienst zijn en schrikt u ook niet zo snel van de prijs die u voorgelegd krijgt.